Slide background

Slide background

Ansiktsbehandlinger for kvinner

Alle de ulike behandlingene kan du lese nøye om ved å bruke menyen til venstre.

Ansiktsløft

AnsiktsløftVil du se like ung ut som du føler deg?
En ansiktsløftning vil gi deg et betydelig yngre og friskere utseende! Vi på Aviva-klinikken vektlegger at resultatet av en ansiktsløftning blir så naturlig som mulig, og gjør vårt beste for å fremheve din naturlige skjønnhet.

Den naturlige aldringsprosessen gjør at huden mister sin elastisitet, samtidig som fettet trekkes nedover med tyngdekraften og muskulaturen blir slappere. Dette gjelder også for ansikt og hals, som med årene blir slappere og mer rynkete – og mange opplever å få et overskudd av hud ned mot kjevekantene. Dette rammer mennesker på ulik måte og i ulik alder.

Et ansiktsløft strammer opp huden i ansiktet og på halsen, fjerner poser og folder og glatter ut rynker. Ansiktsløft er i dag et av de vanligste inngrepene innenfor plastikkirurgi.

En ansiktsløftning gir best effekt på nedre del av ansiktet og halsen, men har i så måte ingen effekt på rynker på over- og underleppen. Ansiktsløftning har moderat effekt på furen fra nesevingen mot munnviken. Har du dobbelthake, vil resultatet som oftest bli best ved å kombinere ansiktsløftning med fettsuging av hakepartiet. For overskuddshud og poser rundt øynene, samt rynker i pannen, kreves tilleggsoperasjon/-behandling. For eksempel øyelokksoperasjon, panneløft og/eller en botox- behandling.

En ansiktsløftning fra ørene innebærer at man løsner deler av ansiktshuden fra underlaget framover kinnet og ned på halsen. Etter behov kan noe fett fjernes med fettsuging før huden løsnes (for eksempel dersom du har dobbelthake). Den løsnete huden trekkes bakover mot tinningene, ørene og området bak øret, og overskuddshuden fjernes. Huden sys fra tinningen ned rundt øret og inn i hårbunnen bak øret. Denne prosedyren gir minimalt med synlige arr når den er riktig utført.

Hvis du kikker på før-og-etter-bilder ved en ansiktsløftning, vil du som regel se en dramatisk endring i retning av et yngre og friskere utseende. Målet er å oppnå et naturlig resultat, og vi vil unngå et «dratt», hardt eller mimikkfattig ansikt. I USA og deler av Europa er det blitt stadig vanligere å gjennomgå flere ansiktsløftninger i løpet av livet, fordi resultatet naturlig nok vil tape seg igjen med årene. Vi regner med at resultatet etter en ansiktsløftning varer ca. ti år hos ikke-røykere, og som oftest mindre hos storrøykere.

Halsløft

Botox og halsløft

Halsløft er et inngrep som primært har som mål å forbedre utseendet av halsen. I varierende grad kan det være løs hud, strenger eller for mye fett som er problemet. Halsløftet fokuserer mer på halsen enn det tradisjonelle ansiktsløftet.

Halsløftet er i omfang noe mindre enn et ansiktsløft. Pasienten vil ikke oppleve hevelse, misfarging og evt. smerter i samme grad. Man ser som regel fortere «normal» ut igjen.

Du bør komme til en konsultasjon før det gjøres avtale om en operasjon.
Du vil få skriftlig informasjon omkring forholdsregler før og etter inngrepet.
Se forøvrig teksten under «Ansiktsløft».

Panneløft

Ønsker du deg et mer åpent og friskt utseende?
Et panneløft glatter ut rynker og hever øyenbrynene – og får deg til å se yngre og mer opplagt ut. Resultatet er langvarig, og de fleste pasientene sier de både ser og føler seg mange år yngre. Våre erfarne kirurger vektlegger at du skal oppnå et naturlig resultat som får ansiktet ditt til å stråle!

Panneløft er kjent i engelsk litteratur som «forehead lift». Et slikt inngrep kan hjelpe på følgende tilstander:

– Heve nedsunkne øyenbryn
– Fjerning av de «sinte» rynkene mellom øyenbrynene
– Redusere rynkene i pannen
– Få et mer åpent ansiktsuttrykk

Som et naturlig aldringsfenomen endres hudens elastisitet med årene, og huden siger og blir større. Dette er mest synlig i ansiktet for øvrig, men ikke alle tenker over at dette også gjelder for pannen. Resultatet er at furene i pannen blir mer markerte og at øyenbrynene siger ned. Dersom øyenbrynene er senket nedenfor kanten av øyehulen, gir dette et overskudd av hud på øvre øyelokk, og pasientene kommer ofte på grunn av dette med forespørsel om en øyelokksoperasjon. En øvre øyelokksplastikk vil imidlertid ikke være det riktige inngrepet i en slik situasjon, da dette faktisk vil dra øyenbrynene enda lengre ned. Ofte er det en kombinasjonsproblematikk siden også øyelokkene blir slappere, men det er viktig å avgjøre om det trengs en øyelokksplastikk eller en panneløft eller eventuelt begge deler for å korrigere problemet. Dette kan lett demonstreres under konsultasjonen. Pasienter med lave øyenbryn har oftest en markert «grublerynke» mellom øynene, som for øvrig kan korrigeres i forbindelse med et panneløft.

Resultat

Resultatet blir hos de fleste svært bra, og mange forteller at de både ser og kjenner seg mange år yngre. Operasjonen glatter ut pannen, fjerner furer mellom øyenbrynene og løfter øyenbrynene slik at man får et mer våkent/opplagt utseende. Vi regner med at resultatet av en panneløft varer ca. ti år .

Utstående ører

En operasjon av utstående ører er et enkel og forholdsvis ukomplisert inngrep med meget gode og varige resultater. Aviva-klinikkens kirurger og personell sørger for at du eller barnet ditt føler seg fullstendig trygg og komfortabel både før, under og etter operasjonen.

Utstående ører er en medfødt tilstand som skyldes at øremuslingen er for stor og/eller at folden over øremuslingen er mangelfullt utviklet. Dette kan behandles ved å enten omforme brusken til ønsket fasong, og/eller fjerne deler av den forstørrede brusken som utgjør øremuslingen. Slik kan ørene formes til ønsket fasong og størrelse.

Når kan utstående ører opereres?

Det ytre øret er ikke helt ferdig utviklet før rundt 7 års alder. En anbefaler derfor i de fleste tilfeller å vente til barnet er fylt 7 år. Mange ønsker å få utført slik operasjon før skolestart, men med skolestart for 6-åringer kan dette bli i tidligste laget. Operasjon av et organ som ikke er ferdig utviklet, kan forstyrre den videre veksten.
Da operasjonen godt kan utføres smertefritt i lokalbedøvelse, anbefaler vi gjerne å vente til nærmere 10 års alder, da barna lettere aksepterer å ligge stille i den tiden operasjonen varer. I spesielle tilfeller kan det være nødvendig å gjøre operasjonen i narkose.
Hos voksne er operasjon i lokalbedøvelse vanligvis helt uproblematisk, og bortsett fra noe sprengfølelse i forbindelse med setting av lokalbedøvelse i ørene, er operasjonen fullstendig smertefri.

Resultat

Denne type operasjon har svært få komplikasjonsmuligheter, og resultatet blir i de aller fleste tilfeller meget vellykket.

Øyelokk

ØyelokkØnsker du deg vakre øyne uten poser eller tunge øyelokk?
En øyelokksoperasjon blir tilpasset nettopp din situasjon, og gir deg et åpent og naturlig blikk. Dette inngrepet har kort tilhelningstid og gir kun små, diskré arr. Resultatet blir derimot varig, og får deg til å se yngre og mer opplagt ut!

Løs hud på øvre øyelokk er en svært vanlig tilstand som de fleste vil merke etter hvert. Den rynkete og løse huden er et resultat av redusert elastisitet. «Tyngden», eller posen som kan ses hos mange, er et resultat av at fettet bak dytter på fordi strukturene som holder det på plass også blir løsere. I tillegg er det hos mange en komponent av at også pannen siger slik at brynene kommer lenger ned. Ofte foreligger en blandingsproblematikk der legen må vurdere hvilken metode som passer pasienten best.

Øyepartiet er en viktig del av ansiktsuttrykket som ofte gir inntrykk av alder eller tretthet. Forandringene som fremkommer skyldes forskjellige forhold. Den rynkede og løse huden skyldes tap av elastisitet, mens posedannelse av både øvre og nedre øyelokk skyldes at fettvev fra øyehulen buler frem under huden. Hudforandringene er et generelt resultat av alder, arv, sol og levesett. Kirurgi kan fjerne, løfte og stramme, men ikke erstatte den tapte elastisiteten.

Gode indikasjoner for øyelokkskirurgi

– Overskuddshud på øvre øyelokk som skjuler den naturlige folden (globallinjen).
– Hudoverskudd som påvirker synsfeltet.
– Et pløsete eller tungt øyelokk som gir et trett uttrykk.
– Hudoverskudd på nedre øyelokk.
– Bulende nedre øyelokk.
– Hudfolder over øvre del av kinnbenet.
– Mørke ringer under øynene, ofte med en mørk fure over den benete kanten på øyehulen.
– Nedtrekk av nedre øyelokkskant som gjør sclera (øyets hvite flate) synlig nedenfor iris.

Estetisk øyelokkskirurgi kan som oftest korrigere disse tilstandene, men andre behandlinger kan også være aktuelle. Sig av pannen og øyen- brynene er vanlig med årene og ofte mer markert hos menn. Ytterkant av brynene kan sige mer enn indre og gi et trist uttrykk. Vertikale «bekymringsrynker» mellom brynene kan være markert. Pannen kan være kraftig furet fordi den konstant holder brynene oppe.
Tilstandene bedres ikke ved vanlig øyelokkskirurgi, men kan som oftest korrigeres med løft av brynene eller panneløft.

Resultat

Etter 1-2 uker er det meste av blå-grønn-gul-fargen borte, og de fleste kan allerede før denne tid gå tilbake på jobb. Dersom du ikke ønsker at noen skal se at du har gjennomgått inngrepet, bør du regne minst to uker.

Arrene på selve øyelokket blir raskt diskré, mens de korte arrene ved siden av øyet etter nedre øyelokksoperasjon kan være synlige i noen måneder – og kan kreve noe sminke for å kamufleres.