Slide background

Slide background

Fettsuging for kvinner

Alle de ulike inngrepene kan du lese nøye om ved å bruke menyen til venstre.

Fettsuging generelt

Vil du bli kvitt dobbelthaken eller fettet på magen?
Fettsuging er den perfekte metode for å forme figuren. Fettet blir borte – for alltid! Ved Aviva-klinikken er vi opptatt av at du skal bli så fornøyd som mulig, og vi vektlegger at resultatet blir jevnt, glatt og i henhold til dine ønsker.

Fettfjerning, fettsuging, liposuction og liposkulptur er samme navn på en operasjon der det uønskete fettvevet suges ut gjennom et slags sugerør. Operasjonen er antagelig den mest populære i den vestlige verden, og er utført mange millioner ganger siden den ble utviklet rundt 1975.

Se video om fettsuging hos Aviva Helse >>>

Fettsuging er ingen slankemetode, selv om den i prinsippet kan benyttes til å fjerne fett. Ønsker man å bli kvitt mange kilo, bør man slanke seg. Fett har imidlertid en tendens til å kunne fordele seg veldig individuelt, slik at noen kan få store ridebukser mens andre f.eks. kan få problemet rundt mage og midje. Generelt lar ikke slikt lokalt fett seg slanke eller trene bort. Genetiske og hormonelle forhold kan være mer avgjørende hos mange enn mengden av mat og mosjon.

Ulike områder av kroppen egner seg i variert grad for fettsuging.

Fettsuging eller liposkulptur ble «oppfunnet» rundt 1975, og inngrepet ble i løpet av 90-årene den mest populære kosmetiske operasjonen i den vestlige verden.

 

Hake

Fettansamling under haken/halsen (dobbelthake) er svært vanlig hos overvektige, og ses også hos enkelte slanke personer. Det overfladiske fettet lar seg som regel redusere betydelig ved fettsuging. Det er imidlertid nødvendig å først vurdere hakens/kjevens profil, ev. dypereliggende fett, mengden av løs hud m.m. for å avgjøre om fettsuging alene vil kunne gi et pent resultat. Noen ganger kan stramming av hud på halsen eller kombinasjon med en ansiktsløftning være nødvendig for å få et tilfredsstillende resultat.

Lår

Fettsuging lår

Fettsuging av ridebukselår

Ridebukselår er betegnelsen på fettansamlinger på utsiden øverst på lårene. Dette er et populært område å behandle hos kvinner. Der det er snakk om store volumer og i en eventuell kombinasjon med tunge, mer eller mindre hengende seteballer vil det ikke være mulig å få fjernet ridebuksene helt. Den forbedring som kan oppnås er imidlertid så stor at de fleste vil bli meget fornøyde. Dersom det i utgangspunktet er snakk om mer moderate problemer og ønske om mer fasthet, vil det kunne oppnås meget gode resultater. Men ikke glem at litt ridebukser er en feminin form, og at gutterumpe ikke bør være et mål for behandlingen. Mange kvinner er plaget av ujevnheter og cellulliter. Som en hovedregel må det sies at det er vanskelig å bli kvitt disse, men vi ser imidlertid ofte en bedring av tilstanden etter behandling.

Fettsuging av innside lår

Mange kvinner plages av for mye fett på øvre del av lårenes innside. Området anses generelt som vanskelig å behandle da huden er tynn og lettere viser ujevnheter samtidig som den trekker seg dårligere sammen. Hos pasienter med god elastisitet i huden kan det imidlertid oppnås gode resultater med korrekt teknikk.

Knær

Fettsuging av innside knær

Fettansamlinger her er et vanlig problem. For mye fett gir lett inntrykk av tykke knær og rette lår nedenfor skjørtekanten. Et pent lår er slankere ned mot kneet, og en justering selv av mindre volum gir ofte ønsket resultat. Hudoverskudd er aldri noe problem.

Flanker og hofter

Plastisk kirurgi for kvinnerOmrådet egner seg som regel meget godt for fettsuging. Dette er det tradisjonelle «bilring»-området hos menn, mens kvinner ofte er misfornøyd med sine høye hofter og manglende midje. Hudoverskudd er sjelden noe problem i denne regionen.

Mage

Bukplastikk og fettsuging mage

Magen er en av de vanligste områder som fettsuges hos både menn og kvinner. Huden har generelt en god evne til å trekke seg sammen – dette gjelder også hud med strekkmerker etter svangerskap. Hvor flat magen vil kunne bli, er svært individuelt, og må alltid diskuteres med kirurgen. Generelt vil alltid en stor volumreduksjon være mulig. Der det er snakk om fjerning  av større volum av fett, vil det særlig i sittende stilling ikke være mulig å unngå at huden kan folde seg litt. Foreligger et større hudoverskudd, vil som regel fettsugingen måtte kombineres med fjerning av overskuddshud for å få et pent resultat (bukplastikk).

Legger og ankler

Fetttsuging av legger

Dette er et følsomt og vanskelig område for fettsuging. Det er viktig å vurdere hvor mye av problemet som skyldes fett og hvor mye som ev. er muskulatur. Tendensen til hevelse etter behandling er større enn på andre steder på kroppen, og hevelsen sitter gjerne lenger i enn andre steder. Forbigående nedsatt følsomhet i behandlede områder er vanlig alle steder på kroppen, men dette oppleves ofte mer ubehagelig på leggene. En del pasienter er imidlertid godt egnet for fettsuging av legg-/ankelregionen og kan oppnå meget gode resultater.

Alternativer til fettsuging

I dag markedsføres det også en del andre former for figurforming.
En metode tar for seg innsprøyting av stoffer som løser opp fettceller (lipolyse). Stoffene som benyttes er imidlertid ikke godkjent i Norge, og metoden er lite utbredt. Behandlingen må gjentas flere ganger på det aktuelle området, og er generelt ikke egnet for større områder/tykkere fettlag.

Innvendig ultralyd kombinert med en samtidig utsuging av det ”smeltede” fettet er effektivt, men gir ikke mer enn tradisjonell fettsuging med unntak av områder som kan være spesielt harde pga. mye bindevev i fettet. Rygg og flanker hos menn og tidligere fettsugde områder er eksempler på dette.

Utvendig ultralyd virker forlokkende i sin enkelhet, men har i en rekke studier vist seg å gi svært små resultater. Endel andre metoder som laser, vibrerende kanyler, radiofrekvent behandling, vannjet-suging m.m. er metoder man vil kunne støte på. Disse har ikke vist seg å gi noe bedre resultater enn den tradisjonelle liposkulpturmetoden.