5 fordeler med laserbehandling for hårfjerning i ansiktet

Hårfjerning med laser blir stadig vanligere for pasienter med uønsket hårvekst. Teknologien varmer opp hårsekkene under huden, noe som fører til at de «ødelegges» – og dermed etterhvert slutter å produsere hår.

Fordi laseren hele tiden er i bevegelse, kan behandlingsområdet være relativt stort. Dette gjør laserbehandling til et raskt og smertefritt alternativ. Få myk og behagelig hud én gang for alle, ved hjelp av laserbehandling som fjerner det uønskede håret i ansiktet ditt.

 

1. Mindre skader på huden

Både kvinner og menn kan oppleve å ha uønsket hårvekst i ansiktet, enten det er deler av øyenbryn, skjegg, overleppehår eller «babyhår» som aldri vokser ut. Mange velger derfor å benytte seg av barbering, napping og voksing.

Selv med forebyggende og pleiende produkter som barberingsskum, talkum (babypudder), fuktighetskrem og ansiktsskrubb, skaper napping og voksing likevel ofte betennelser i huden. Bruker du i tillegg slitne eller gamle barberblad, er sjansen dessuten stor for høyt bakterieinnhold, noe som igjen kan føre til irritert hud.

Ved bruk av laserbehandlinger, blir håret til dels eller permanent redusert på en svært skånsom måte. Fordi håret har ulike vekstsykluser, er det vanligvis nødvendig med mellom 4-6 behandlinger. Dette fordi laseren går ut i fra fargekontrasten mellom huden og håret i hårsekken for å eliminere hårroten. Når håret er hvilefase, klarer ikke laseren å oppdage håret, og har derfor ingen virkning. Resultatet er myk hud helt uten hår – og et ansikt som oppleves både klarere og yngre.

 

2. Bli kvitt inngrodde hår

Hyppig barbering skader som kjent huden, også i form av porer og inngrodde hår. Når håret blir kuttet av ved hudoverflaten, vil huden reagere med å skape en ny, tynn overflate av hudvekst. Dersom man ikke er flink til å peele og skrubbe vekk dette tynne hudlaget, vil det myke håret, som vokser frem under huden, snu seg når det møter veggen. Deretter vil det kapsle seg inn og omsider bli både rødt, hovent og betent. Hvis man stikker hull, kommer det gjerne ut et langt hår som har kveilet seg i hårsekken. Dette kalles inngrodde hår.

Utfordringer knyttet til porer og inngrodde hår blir eliminert når du fjerner ansiktshåret med laser. Dette fordi laserbehandlingen tar knekken (bokstavelig talt) på selve hårsekken.

 

3. Få økt selvfølelse

Særlig kvinner synes det er pinlig med utpreget hårvekst i ansiktet. Selv om alle mennesker har hårvekst absolutt over hele kroppen (bortsett fra under føttene og i håndflatene), har enkelte en sterkere eller mørkere hårvekst på steder de helst skulle sett seg foruten. Kvinner som har antydning til bart eller skjegg synes ofte det er sjenerende, og opplever at barbering og voksing ikke gir et varig, ønsket resultat.

Porer, inngrodde hår, svarte prikker og andre betennelser i huden som følge av hårfjerning, skaper en unødvendig sjenanse, som igjen virker negativt på psyken for mange. Og selv om venner og familie kan forsikre om at eventuelle «bevis» på hårveksten ikke er synlig, kan det likevel være til besvær. Ved å fjerne håret med laser, slipper du å gå selvbevisst og utilpass ut i verden og være redd for at andre skal legge merke til hårtuster – enten fordi du har glemt å barbere overleppen eller fordi du må vente til håret har vokst seg langt nok før det kan vokses bort igjen.

 

4. Raskt å gjennomføre

En laserbehandling er unnagjort på snaue 20 minutter. Fordi teknologien når nye høyder hele tiden, er det heller ikke lenger like vondt som det var før. Mange opplever behandlingen som lett ubehagelig, i tillegg til at de kjenner seg varme, men nye, gode lasere sørger for at det for de aller fleste ikke er vondt.

En gjennomsnittlig hårvekstfase går i sykluser på mellom 4-6 uker, og det er derfor anbefalt å vente seks uker mellom hver behandling. Når man har oppnådd ønsket resultat, vil effekten vare opp til to år etter endt behandling. Med andre ord, for å opprettholde et hårfritt ansikt, er det snakk om en total oppofring av kun 4 timer – i løpet av et helt år!

 

5. Slipp unna for- og etterarbeid

Huden har en tendens til å bli irritert etter barbering og voksing, og det er derfor en del hensyn å ta, både før og etter hårfjerning. Fjerner du derimot håret med laser, sparer du både tid og krefter på vedlikeholdsarbeidet – nettopp fordi du ikke trenger å gjøre noe som helst i etterkant. Den eneste nødvendige forberedelsen, er å glattbarbere området som skal behandles, kvelden før. Dette fører til at du opplever mye mindre ubehag. Si farvel til alle morgener og kvelder på badet hvor du skrubber og smører inn ansiktet fordi du er redd for at huden skal bli betent!

 

Ønsker du å lære mer om hårfjerning?

Har du fått svar på spørsmålene dine, eller er det fortsatt noe som er uklart? Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer hårfjerning i ansiktet. Her kan du lese mer om permanent hårfjerning. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!