facelift steg 3  e1549316841311

En ansiktsløftning vil gi deg et betydelig yngre og friskere utseende! Vi på Aviva Helse vektlegger at resultatet av en ansiktsløftning blir så naturlig som mulig, og gjør vårt beste for å fremheve din naturlige skjønnhet.

Ansiktsløft

Hva er ansiktsløft?

Den naturlige aldringsprosessen gjør at huden mister sin elastisitet, samtidig som fettet trekkes nedover med tyngdekraften og muskulaturen blir slappere. Dette gjelder også for ansikt og hals, som med årene blir slappere og mer rynkete – og mange opplever å få et overskudd av hud ned mot kjevekantene. Dette rammer mennesker på ulik måte og i ulik alder.

Et ansiktsløft strammer opp huden i ansiktet og på halsen, fjerner poser og folder og glatter ut rynker. Ansiktsløft er i dag et av de vanligste inngrepene innenfor plastikkirurgi.

 

Best effekt på nedre del av ansiktet

En ansiktsløftning gir best effekt på nedre del av ansiktet og halsen, men har i så måte ingen effekt på rynker på over- og underleppen. Ansiktsløftning har moderat effekt på furen fra nesevingen mot munnviken. Har du dobbelthake, vil resultatet som oftest bli best ved å kombinere ansiktsløftning med fettsuging av hakepartiet. For overskuddshud og poser rundt øynene, samt rynker i pannen, kreves tilleggsoperasjon/-behandling. For eksempel øyelokksoperasjon og panneløft.

En ansiktsløftning fra ørene innebærer at man løsner deler av ansiktshuden fra underlaget framover kinnet og ned på halsen. Etter behov kan noe fett fjernes med fettsuging før huden løsnes (for eksempel dersom du har dobbelthake). Den løsnete huden trekkes bakover mot tinningene, ørene og området bak øret, og overskuddshuden fjernes. Huden sys fra tinningen ned rundt øret og inn i hårbunnen bak øret. Denne prosedyren gir minimalt med synlige arr når den er riktig utført.

 

Gir et ungt og friskt utseende

Hvis du kikker på før-og-etter-bilder ved en ansiktsløftning, vil du som regel se en dramatisk endring i retning av et yngre og friskere utseende. Målet er å oppnå et naturlig resultat, og vi vil unngå et «dratt», hardt eller mimikkfattig ansikt. I USA og deler av Europa er det blitt stadig vanligere å gjennomgå flere ansiktsløftninger i løpet av livet, fordi resultatet naturlig nok vil tape seg igjen med årene. Vi regner med at resultatet etter en ansiktsløftning varer ca. ti år hos ikke-røykere, og som oftest mindre hos storrøykere.

 

Før ansiktsløft

Før du kan gjøre en avtale om operasjon, må du møte til en konsultasjon der du vil få grundig informasjon om inngrepet. Vi ser på den generelle helsetilstanden din, vurderer om du egner deg for operasjon og skisserer opp hvor mye du i så fall vil kunne oppnå ved å utføre inngrepet. Vi prøver alltid å formidle et realistisk inntrykk av hva inngrepet går ut på, hva som kan forventes av resultat, mulige komplikasjoner som kan oppstå osv.

Ved operasjoner der blodsirkulasjonen til huden blir midlertidig redusert, er det meget viktig å ikke røyke. Røyking kan øke risikoen for komplikasjoner, og må unngås for enhver pris i forbindelse med ansiktsløftning. Dersom du som pasient allikevel velger å røyke, påtar du deg en betydelig egenrisiko! Er du røyker, må du slutte å røyke senest to uker før operasjonen, og ikke begynne igjen før ca. tre uker etter operasjonen.

De siste to ukene før operasjonen må du unngå medisiner som virker inn på blodets leveringsevne. Dette gjelder alle medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre. Av samme årsak bør store doser E-vitamin- og antiflogistika-medisiner som brukes mot ledd-, muskel- og menstruasjonssmerter unngås. Ved behov for smertestillende medisiner kan imidlertid paracetamolholdige medikamenter trygt brukes.

Ved konsultasjonen vil du få resept på smertestillende medisiner til bruk etter operasjonen, antibiotika til forebyggelse mot infeksjon og Hibiscrub-såpe. Såpen skal brukes til å vaske hele kroppen inkludert håret kvelden før operasjonen, og om morgenen på selve operasjonsdagen. Hensikten er å redusere bakteriemengden på huden og dermed også infeksjonsfaren. Det er viktig at du møter til operasjonen uthvilt og i god form. Dersom du skulle få feber (forkjølelse, influensa mv.) må du kontakte klinikken for nærmere vurdering. Det kan i slike tilfeller bli aktuelt å utsette operasjonen.

 

På operasjonsdagen

På operasjonsdagen må du møte fastende. Dette innebærer at du ikke kan spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi de siste seks timene før inngrepet. Du må ikke bruke sminke, neglelakk etc. på operasjonsdagen, og vi ber deg legge igjen smykker, ringer og lignende hjemme. Før operasjonen deles og bindes håret opp slik at det kommer klar av de planlagte snittene. Det er vanligvis ikke nødvendig å klippe/barbere vekk noe hår. Hudsnittet går fra tinningsregionen foran øret, rundt øreflippen og fortsetter bak øret inn i hårfestet mot bakhodet. Selve operasjonen tar ca. tre timer.

 

Bedøvelse under ansiktsløft

Inngrepet utføres vanligvis i narkose, men kan også foretas under lokalbedøvelse med sedasjon (likegladsprøyte). Det settes et intravenøst drypp samt beroligende og smertestillende medikamenter direkte i blodårene, rett før det blir gitt lokalbedøvelse. Når du får lokalbedøvelsen kan du oppleve noe smerter og spreng, men dette blir som oftest effektivt dempet av de medisinene du har fått. Det er ikke vanlig å kjenne smerter under den tre timer lange operasjonen. I løpet av operasjonen vil du få mer smertestillende og avslappende medikamenter dersom du ønsker dette. Dersom du er allergisk mot noen medikamenter, er det særdeles viktig at du opplyser oss om dette på forhånd. I forbindelse med ansiktsløftning er man spesielt opptatt av at blodtrykket ikke er høyt hos pasientene. Gi derfor beskjed dersom du har fått påvist forhøyet blodtrykk tidligere!

 

Etter ansiktsløft

I timene etterpå
Etter operasjonen får du hvile noen timer på klinikken før du reiser hjem. Du må ha avtale med noen som henter deg på klinikken, og som kan være hos deg de første par dagene etter operasjonen. Det første døgnet er det viktig at du ikke tygger eller snakker for mye, da dette kan utløse blødning.

I dagene etterpå
Etter selve inngrepet får du en bandasje rundt haken og opp rundt ørene og hodet. Denne skiftes til en mindre og lettere utgave, «press-lift», ved kontroll etter 1–3 dager. Den nye bandasjen har en såkalt Velcro-lås slik at du etter hvert selv vil kunne ta denne av og på for hårvask og lignende.

Uken etterpå
Etter en uke trenger du ikke å bruke bandasjen på dagtid, men vi anbefaler å bruke den om natten i ytterligere to uker. Noe avhengig av reiseavstand kan det sys med oppløsbar tråd eller sting som må fjernes. Stingene foran ørene fjernes etter syv dager, de resterende etter to uker.

Smerter
Smerter etter ansiktsløftning pleier å være moderate, og som regel vil evt. Paralgin eller Pinex Forte gi tilstrekkelig smertelindring. Ansiktsløft er et relativt omfattende inngrep, og de første døgnene etter operasjonen kan være ganske ubehagelige, selv om det ikke er normalt å oppleve store smerter.

Du vil hovne opp i ansiktet, oppleve nummenhet og ofte noe misfarging. Blåmerker og hevelser forsvinner vanligvis etter et par uker. Etter ca. én uke kan du normalt vise deg utendørs, gjøre ærend, handle osv.

Dette kan du gjøre selv
Dersom det er viktig for deg at ingen skal merke at du har blitt operert, er det imidlertid greit å beregne 2–3 uker. Ansiktet vil ofte føles litt stivt i ca. fire uker, og du kan oppleve å føle mindre ujevnheter og klumper i flere uker etter operasjonen. Dette er arrvev som vil forsvinne med tiden, og vil ikke være synlig for andre enn deg som pasient.

Det kan ofte hjelpe på tilhelingen å massere ujevnhetene med fingrene. Rundt hudsnittene er det normalt at følelsen vil være nedsatt i mange måneder. Etter hvert vokser det inn nye hudnerver i disse områdene, og du vil da kunne oppleve litt prikking, stikking eller brenning rundt arrene. De nye nervetrådene vil den første tiden ofte være overfølsomme, spesielt med tanke på vær og vind.

Ansiktshuden og arrene bør ikke utsettes for kraftig solbestråling de første månedene. Det er viktig at du bruker solkrem med høy faktor når du ikke kan unngå solen. Hos de aller fleste blir arrene foran ørene nærmest usynlige i løpet av noen måneder. Før den tid, kan de eventuelt skjules med dekkstift. De andre arrene vil skjules av hårveksten i hodebunnen.

 

Resultat etter ansiktsløft

Hvis du kikker på før-og-etter-bilder ved et ansiktsløft, vil du som regel se en dramatisk endring i retning av et yngre og friskere utseende. Målet er å oppnå et naturlig resultat, og vi vil unngå et «dratt», hardt eller mimikkfattig ansikt. I USA og deler av Europa er det blitt stadig vanligere å gjennomgå flere ansiktsløftninger i løpet av livet, fordi resultatet naturlig nok vil tape seg igjen med årene. Vi regner med at resultatet etter en ansiktsløftning varer ca. ti år hos ikke-røykere, og som oftest mindre hos storrøykere.

 

Vurderer du et ansiktsløft?

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer permanent fjerning av en tatovering. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2