shutterstock 604172462

Det er relativt vanlig å korrigere arr etter skader, ulykker, operasjoner eller lignende. Hos Aviva Helse har vi lang erfaring og svært fornøyde pasienter.

Arrkorreksjon

Hva er arrkorreksjon?

Arr kan være av mange forskjellige typer og tilsvarende vil det være forskjellige løsninger på disse. Intet arr kan fjernes uten at det oppstår et nytt arr. Målet med arrkorreksjon vil således alltid være å oppnå noe som er kosmetisk mer akseptabelt. Mange tror at det finnes «vidunderløsninger» med laser, dette er dessverre ikke tilfelle. Laser vil kunne bidra til å dempe fargen i et arr, men vil generelt ikke kunne gjøre det smalere eller penere på annen måte. Arr som korrigeres skjæres som regel bort for å sys igjen.

Arr etter tidligere operasjon

Arr etter tidligere operasjoner som er inndratt vil man som regel lykkes med å få penere og glattere. Slike arr ses særlig på magen. Arr etter annen kirurgi kan være brede med trådmerker. Avhengig av hvor de sitter vil disse ofte kunne skjæres bort og sys igjen på en penere måte. Noen arr etter føflekkfjerning kan bli overraskende brede. Å fjerne slike vil medføre at arret blir noe lengre, men som regel vil det være mulig å få dem smalere.

Arr etter skader

Arr etter skader kan noen ganger fjernes og sys igjen. Noen ganger vil tykke arr kunne forbedres ved å slipe dem ned.

Arr etter akne

Arr etter akne er en egen problemgruppe. Her kan det være snakk om relativt omfattende fjerning av inndratte arr, sliping og fett-transplantasjon for å bygge opp gropene.

Selvpåførte arr

Selvpåførte arr som særlig ses på underarmene kan være umulig å korrigere hvis det er mange arr som dekker et større område.

Hypertrofiske arr og keloid

Hypertrofiske arr og keloid er en egen arrtype der arrene er tykke, røde og harde og som regel kløende. Dette skyldes at den normale arrtilhelingen i huden ikke «skrues av» slik at det dannes for mye arrvev. Gjentatte cortisonsprøyter i arret kan ha en viss effekt. Å skjære bort arrene medfører dessverre at de ofte kommer igjen og til og med kan bli verre. Strålebehandling etter å ha skåret dem bort kan ha god effekt, men må koordineres med stråleterapiavdeling på offentlig sykehus, noe de dessverre ikke alltid har kapasitet til.

Har du problemer med arr?

Du bør alltid ta en konsultasjon for å få vurdert hva som kan gjøres med et arrproblem. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2