selvfølelse

Har du uønsket fett kan dette flyttes til dine bryster. Brystforstørrelse med eget fett er en etterspurt behandling, og er et supplement til silikonimplantat.

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett er et supplement

I flere år har trenden med å flytte fett fra ett område til et annet blitt mer og mer etterspurt. I dag er denne behandlingformen innenfor plastisk kirurgi helt vanlig, og er et trygt inngrep.

Mange kvinner har latt brystene sine være både asymmetriske eller små fordi silikonimplantater ikke har vært aktuelt. Med brystforstørrelse med eget fett finnes det i dag en løsning for disse kvinnene.

 

Operasjonen har begrensninger

Transplantasjon av fett til bryst har allikevel sine begrensninger. Er du ute etter store bryst, er ikke brystforstørrelse med eget fett inngrepet for deg. Med eget fettvev kan vi forstørre 1 skålstørrelse, cirka 200–300 gram i hvert bryst. Det betyr at vi må fettsuge rundt 500 gram fra et annet område på kroppen.

Behandlingen må vanligvis gjentas 2–3 ganger for et optimalt resultat, og er derfor noe dyrere enn silikonimplantat. Til gjengjeld gir brystforstørrelse med eget fett et naturlig resultat. Fordelen er også at du kan fettsuge et område der du har overflødig fett, som for mange kvinner er vanlig rundt mage, hofter og lår.

 

Etter amming

Det er ulike grunner til at kvinner ønsker forstørring av bryst. Det er ikke alltid volum alene, men endring av fasong. Vi opplever henvendelser fra kvinner som, blant annet, har vært gjennom svangerskap og amming av ett eller flere barn.

Etter amming kan brystene miste sin naturlige form og henge noe mer. Dette gjelder ikke for alle, men for veldig mange. For disse kvinnene er gjerne 1 skålstørrelse nok til å erstatte tapt volum og endring av fasong. Vi anbefaler kvinner å vente til de er ferdig med å få flere barn slik at resultatet blir permanent.

Andre kvinner kan ha vært gjennom stor vektnedgang, og mistet både volum og fasong. Med transplantert fett kan disse kvinnene oppleve økt spenst i puppene og mer volum.

 

Hvem kan få brystforstørrelse med eget fett?

I og med at vi transplanterer fett fra et annet sted på kroppen, som eksempelvis mage eller lår, er vi avhengig av at personen har tilstrekkelig med fett som vi kan ta av. Derfor anbefaler vi en BMI mellom 20 og 30.

Helst noe mer enn 20 da vi er avhengig av å fettsuge 500 gram. Har du en BMI som ligger under 20 kan vi ikke gjennomføre inngrepet. Vi operer heller ikke storrøykere på grunn av faren for komplikasjoner.

 

Hvordan foregår fettransplantasjon til bryst?

Hos Aviva Helse bruker vi rent fett med ideell konsentrasjon. Det har betydning for hvor mye av fettet som overlever ved transplantasjon. Først fettsuger vi et område, deretter flere områder. Fettet vaskes og sentrifugeres før det settes inn i hundrevis av små kanaler i området som skal forstørres.

 

Fettransplantasjon

Når fett tas ut av kroppen mister det sin blodforsyning og cellene vil begynne å dø. Slik vi utfører fettransplantasjon, for at mesteparten av fettet skal overleve, er å overføre fettet i tynne strimler i en sprøyte, som settes på forskjellige steder ved området som skal få det. Dette for å oppnå dybde og et ideelt resultat.

Når pasienten fettsuges er vi i Aviva Helse opptatt av best mulig resultat. Derfor bruker vi en liten kanyle med små hull, som har lav sugekraft. Slik blir de minste fettpartiklene sugd opp på en skånsom måte.

 

Permanent resultat?

Noen av fettcellene vil dø, derfor kompenserer vi med å fylle noen gram ekstra. Resultatet blir permanent, bortsett fra ved stor vektnedgang. Da vil fettet forsvinne på lik linje som annet fett i kroppen. Derfor anbefaler vi ikke fettransplantasjon hvis målet er å gå drastisk ned i vekt.

Det holder vanligvis ikke med 1 behandling. Ønsker du brystforstørrelse med eget fett må du gjennom 2 operasjoner, noen ganger flere, før et tilfredsstillende resultat er i mål. Defor er brystforstørrelse med eget fett mer kostbart enn brystforstørring med implantat.

 

 

Brystforstørrelse med eget fett passer deg som:

  • Ønsker noe større bryst (1 skålstørrelse), der fasong og volum av bryst har endret seg
  • Ønsker et naturlig og permanent resultat
  • Har en BMI mellom 20 og 30
  • Har behov for fettsuging på et område med overflødig fett
  • Har hatt betydelig vektnedgang
  • Har mistet volum og fasong etter amming
  • Bryster som ikke er symmetriske
  • Små bryster av natur

 

Vurderer du brystforstørrelse med eget fett?

Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2