bryst

En av de mest etterspurte inngrepene som utføres i plastisk kirurgi er brystforstørring med implantat.

Brystforstørring med implantat

Det er mange ulike grunner til å velge brystforstørrelse. Er det ene brystet større enn det andre? Har puppene begynt å henge? Føles brystene tomme etter amming? Har et stort vektap ført til mindre bryster? Eller synes du rett og slett at brystene dine er for små? Aviva Helse er opptatt av å gi deg økt livskvalitet – uansett grunn.

 

Ledende klinikk i Norge

Som en av Norges ledende spesialklinikker på brystforstørring, har vi høy kompetanse og stor erfaring med brystforstørrelse med implantat. Våre kirurger sørger for at du får et naturlig resultat som samsvarer med dine ønsker, og at du føler deg godt informert og ivaretatt før en operasjon.

 

En av de mest erfarne plastiske kirurger

Aviva Helse har plastisk kirurg, Dr. Halfdan Vier Simensen i spissen, med bakgrunn som overlege på flere av landets største sykehus. Tilsammen har han utført mer enn 15.000 operasjoner, og anses som en av de mest erfarne innen sitt fagfelt i Norge.

 

Valg av brystimplantat

Vi tilbyr brystforstørring med disse brystimplantatene/protesene:

  • Rund protese
  • Dråpeformet/anatomisk protese
  • Brystforstørring med eget fett

Under en konsultasjon vil du bli presentert for de ulike protesealternativene, og få simulert brystene i et 3D-program, slik at du ser før og etter-bilder. Våre plastiske kirurger vil gi en anbefaling om hvilken protese som vil passe deg best, størrelse, om protese skal plasseres under eller over brystmuskel og om protese må kombineres med brystløft i de tilfellene det er nødvendig.

 

Hengende eller slunkne bryst

Primært er de fleste ute etter større volum, men noen ønsker å få løftet opp hengende bryst. Størrelsen på brystene vil avgjøre hva som må til. Brystene kan være små fra naturens side. I disse tilfellene er det sjelden nødvendig med brystløft.

Slunkne eller hengende bryst vil kreve grundigere vurdering. Hos Aviva Helse velger vi sjeldent først brystløft for senere å legge inn proteser. Hos de aller fleste lar det seg gjøre å kombinere brystløft og proteseinnlegg i samme operasjon. Aviva Helse bruker proteser av høyeste kvalitet fra Eurosilicone, som er den største og mest seriøse produsenten i Europa. Alle protesene er CE-godkjent.

 

Før inngrep av brystforstørring med implantanter

To uker uker før operasjonen må du unngå medisiner som virker inn på blodets levringsevne. Dette gjelder alle medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre, betennelsesdempende midler (antiflogistika) samt vitamin-E i store doser, og enkelte naturpreparater og større doser Omega 3. Spør klinikken dersom du bruker noe av dette.

 

Praktisk informasjon

Du vil få avtale om operasjonstidspunkt, informasjonsskriv, pris, samt resept på det du vil trenge av medisiner, instrukser om klær, hygiene, faste og lignende. De fleste velger å kjøpe sports-bh fra klinikken,men du kan også ha med din egen.

 

Under inngrep

Inngrepet utføres ved Avivas klinikk på Vinderen i Oslo. Våre topp moderne lokaler har meget høy standard på operasjonsstuene. Inngrepet med brystimplantat gjøres som regel i dyp sedasjon supplert med lokalbedøvelse dersom ikke annet er avtalt. Dyp sedasjon vil si at man sover under inngrepet, tilsvarende en lett narkose.

Under inngrepet vil det være anestesisykepleier eller anestesilege til stede. Inngrepet medfører lite ubehag og tar gjennomsnittlig 1 time.

 

Etter inngrep

Etter inngrepet får du plaster på sårene, og legen tar på sports-bhen som enten er medragt eller du får den på klinikken. Denne må du bruke hele døgnet i to uker, deretter bare på dagtid i ytterligere fire uker.

For proteser plassert under muskelen benyttes også et bånd i overkant av brystet. Denne benyttes i 2 uker dag og natt. Etter inngrepet kan du hvile så lenge du ønsker på klinikken. De fleste føler seg klare til å dra hjem i løpet av 1 time eller 2.

 

Hjemreise

Hjemreisen blir lettere dersom du greier å komme deg hjem før all lokalbedøvelsen er gått ut. Selv om du som regel er ganske sprek etter inngrepet, bør du avtale med noen som kan hente deg og være sammen med deg det første døgnet.

 

Smertelindring

Graden av smerter de første dagene er individuelle. Pasienter med unge, stramme og små bryster har som regel mer vondt, og generelt vil proteser lagt under brystmuskelen gi mer smerter de første dagene.

Du får resept på smertestillende. I tillegg sender vi med alle pasienter der det kan forventes sterkere smerter morfintabletter for et par dager. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding, og du bør regne med å trenge 2–5 dager borte fra jobb i etterkant av inngrepet.

 

Sårbehandling

Du kan dusje etter 3-4 dager, men behold plaster på sårene. Plasteret kan tørkes forsiktig ved bruk av hårføner. Stingene løser seg opp av seg selv. Etter 10–12 dager kan du evt. selv skifte plaster, deretter ukentlig i tre måneder.

 

Trening

Du bør utsette trening i seks uker, særlig jogging, aerobic og enhver trening av brystmuskulatur.

 

Kontrolltime

Kontrolltime etter 10–14 dager og etter 6 måneder anbefales. Du bestiller selv etter behov. Kontroller er gratis det første året etter operasjonen.

 

Eventuelle komplikasjoner

Det er svært sjeldent at det oppstår infeksjon etter inngrep som brystforstørring, men symptomer som rødhet, varme, smerter, frysninger eller feber bør alltid tas alvorlig.

De første timene etter operasjonen er det også viktig å være klar over at det kan oppstå innvendige blødninger i hulrommet der protesen er lagt inn. Symptomer på dette vil være tydelig sideforskjell av smerter, spreng og hevelse. Generelt vil en slik blødning stoppe av seg selv siden det er begrenset plass rundt protesen, men dette blodet bør fjernes.

Du kan få nedsatt følelse i huden på nedre del av brystet og i brystvorten. Enkelte merker dette forbigående, men det er alltid en viss risiko for at dette blir permanent.

 

Garantier

For å sikre at du blir fornøyd med resultatet, tilbyr vi deg et garantiprogram. Garantier gjelder alle typer av silikonproteser. Tidligere måtte proteser skiftes ut etter 10–12 år, men med dagens standard på proteser er ikke dette nødvendig. Aviva Helse gir 5 års kapselgaranti ved innlegg av implantat, og protesefabrikanten gir livslang garanti på protesen.

 

Vurderer du brystforstørring med implantat?

Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2