Brystreduksjon kan lette hverdagen

Store og tunge bryst kan for mange kvinner gi plager som smerter i nakke, skuldre og rygg, og kan være hemmende ved fysisk aktivitet. Brystreduksjon vil derfor lette hverdagen, og bidra til mindre, høyere og fastere bryst.

Brystreduksjon

Ønsker du brystreduksjon må du bestille en uforpliktende konsultasjonstime med vår plastikkirurg. Du vil få en grundig vurdering og god informasjon om selve operasjonen – både før og etter inngrepet. Bor du utenbys kan du sende oss bilder av dine bryst på mail og ringe oss å avtale en telefonkonsultasjon.

En av de mest erfarne plastiske kirurger

Aviva Helse har plastisk kirurg, Dr. Halfdan Vier Simensen i spissen, med bakgrunn som overlege på flere av landets største sykehus. Til sammen har han utført mer enn 15.000 operasjoner, og anses som en av de mest erfarne innen sitt fagfelt i Norge.

Hvem kan opereres?

Før en brystreduksjon har vi krav til pasientens vekt med en BMI grense på 28. Vi anbefaler ikke brystreduksjon hvis du er overvektig. Det vil være større fare for komplikasjoner og resultatet vil ikke bli optimalt.

En stor figur trenger større bryster for å beholde proporsjonene. En brystreduksjon vil kunne gi pasienten pærefasong. For å oppnå best mulig resultat er det fordelaktig å gå ned i vekt slik at du ligger innenfor BMI-grensen på 28.

Planlegger du barn, anbefales brystreduksjon etter svangerskap og amming.

Resultat etter brystreduksjon

Mange av våre pasienter velger c-cup ved brystreduksjon, og er fornøyde med det. Under en konsultasjonstime vil vår plastikkirurg komme med sine anbefalinger, og ta hensyn til dine ønsker og behov.

Flere av våre pasienter forteller at nakke- og ryggsmerter er blitt borte i etterkant av brystreduksjonen, og føler ikke lenger at brystene hemmer ved fysisk aktivitet.

Du må regne med at det tar noen uker før det endelige resultatet kommer til syne, men brystets fasong vil normaliseres. Det vi ikke kan kontrollere er kroppens aldringsprosess, som med tiden vil endre resultatet. Hvor fort dette skjer er individuelt.

Mammografi før brystreduksjon

Alle kvinner over 40 år anbefales å ta en mammografi før brystreduksjon. Dette bør være gjort innen 6 måneder før operasjon. Du skal heller ikke røyke eller snuse 2–3 uker før operasjonen. Det kan gi større fare for komplikasjoner og forsinke sårhelingen.

Tips før brystreduksjon:

Tips til brystreduksjon

  • Har du en BMI grense over 28 er det nødvendig med vektnedgang før en operasjon, ettersom krav til pasientens vekt har en BMI-grense på 28.
  • Det er ikke uvanlig å få nedsatt evne til å amme etter brystreduksjon, derfor anbefaler vi å vente til etter svangerskap og amming.
  • Alle kvinner over 40 år anbefales å ta en mammografi før brystreduksjon.
  • Resultatet av operasjonen er permanent, men ved hormonforandringer eller vektøkning kan brystene bli store igjen.

Vurderer du brystreduksjon?

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer en brystreduksjon. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Se våre andre brystoperasjoner.

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2