Med fetttransplantasjon til ansikt kan du forynge ditt utseende eller korrigere ujevnheter. Fordelen med fett-filling er at du slår to fugler i ett.

Fettransplantasjon til ansikt

Fettsuger områder med uønsket fett

Har du overflødig fett ved mageregionen og/eller ved hofter og lår, kan du forynge ditt ansikt samtidig som du fjerner fett fra uønskede områder.

For å transplantere fett videre må vi først fettsuge fra ett eller flere områder på kroppen. Ønsker du fettransplantasjon til ansikt behøves det ikke mye fett. Derfor kan dette inngrepet gjøres på tynne så vel som frodige mennesker.

Skal du ha rumpeløft derimot, er vi avhengig av at du har overflødig fett med en BMI mellom 20 og 30, helst over 20. Som regel må vi hente fett fra ulike steder på kroppen for å fylle opp 1000 gram fett, men dette er ikke nødvendig for fettransplantasjon til ansikt.

Hva kan fettransplantasjon til ansikt fikse?

  • Rynker
  • Dype furer
  • Lepper
  • Ujevnheter
  • Kinnbein
  • Søkk i ansiktet
  • Slapp hud under øyne
  • Munnviker

Fett-filling i lepper

Dersom du ønsker mer volum eller korrigering av ujevne lepper, fettinjekserer vi leppene med ditt eget fett. Slik får leppene fylden og/eller korrigeringen du ønsker. Dette er en behandling som erstatter andre injeksjonsbehandlinger. Fordelen med fett-filling er et langt mer varig resultat.

Du slipper sprøyter

Det er ikke alle som ønsker sprøyter med muskelavslappende middel mot rynker eller Juvuderm i lepper. Derfor er fettransplantasjon til ansikt et supplement. Vi anbefaler derimot ikke behandlingen mot fine rynker eller de klassiske “smile- og sinnarynkene”. Da anbefaler vi i stedet muskelavslappende middel og fillers (se i menyen).

Slik utfører vi behandlingen

Fettransplantasjon til ansikt utføres i dyp sedasjon og med lokalbedøvelse. Du vil derfor ikke oppleve smerter eller ubehag under behandling. Vi begynner inngrepet med å suge ut fett fra et område med uønsket fett, gjerne ved mageregionen eller lår.

En liten kanyle med små hull, som har lav sugekraft, benyttes til fettsuging. De minste fettpartiklene suges opp på en skånsom måte og har derfor større sjanse til å overleve. Deretter vaskes fettet og sentrifugeres før det transplanteres via innstikk, i små dråper, i området der fettet skal transplanteres til.

Etter fettransplantasjon til ansikt

I underkant av en uke etter inngrepet kan du oppleve å være hoven. Etter 2 uker skal hevelsen være borte. Som regel må du ha flere behandlinger før optimalt resultat, og den endelige virkningen av behandlingen kommer til syne 1-2 måneder etter en fett-filling i ansikt.

Resultat etter fettransplantasjon til ansikt

Det vil alltid død noen fettceller under transplantasjon, men fettcellene som overlever gir deg et permanent resultat. Ansiktet forandrer seg med årene. Vi kan derfor ikke love et resultat som varer livet ut, men er du heldig har du et varig resultat oppimot 10 år. Til forskjell fra andre injeksjonsbehandlinger der du må etterfylle hver 3.-4. måned eller 1 gang i året for leppeforstørrelse.

Har du flere spørsmål?

Er du nysgjerrig på fettransplantasjon til ansikt? Kanskje du ønsker fett-filling i lepper eller at ansiktet ditt har fått dype furer og rynker? Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2