Sol, ytre påvirkninger og alder medfører over tid pigmentforandringer i hud. Aldersflekker, leverflekker, «brown spots» er vanlige betegnelser. Hendene, ansiktet og brystet er mest utsatt fordi de har fått mest sol.

Fjerne pigmentflekker

Hva er Intens Pulset Lys (IPL)?

IPL står for intens pulset lys. Det er en lyskilde som sender ut et intens lys som avgir energi til melaninet mens normale celler ikke absorberer energien. Dette gir en selektiv ødeleggelses av melaninet og kan sammenlignes med måten tatoveringer kan fjernes på.  De viktigste parametrene er farge, størrelse på molekylene og hvor dypt disse ligger i huden. Således vil forskjellige typer av lasere kunne benyttes for å ødelegge disse.

Blekende kremer (hydroquinon), glycolsyre (brukes i en lang rekke hudprodukter) og retinoider (A-vitaminsyrebeslektete produkter) kan alle ha effekt, men de virker kun i de øverste lagene av huden og gjør som regel lite med årsaksforholdene i de dypere lag.

IPL og lasere kan forårsake skade og i Norge finnes ingen krav til kompetanse for å benytte slikt utstyr. IPL er en relativt trygg metode, men også disse kan brukes feil.  En definert lysmengde leveres gjennom et computerstyrt håndstykke rettet mot de enkelte flekkene. Disse vil noen ganger blekne gradvis, andre ganger bli forbigående mørkere før de flasser av. En positiv «bivirkning» ved IPL er at også hudens bindevevsceller kalt fibroblaster stimuleres til å danne nytt kollagen, noe som igjen er positivt for hudens tekstur idet porestørrelser blir mindre og fine linjer i huden blir borte samtidig som huden fremstår litt friskere.

 

Plages du av sjenerende pigmentflekker?

Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2