Strekkmerker er en form for arr i huden med en annerledes fargetone. De kommer av at lærhuden som er den delen av huden som ligger rett under overflatecellene revner.

Fjerne strekkmerker

Hva er strekkmerker?

Strekkmerker (også kalt striae) er en form for arr i huden med en annerledes fargetone. De kommer av at lærhuden som er den delen av huden som ligger rett under overflatecellene (epidermis) revner.

Strekkmerker kan over tid minske, men de vil aldri forsvinne helt. En vanlig misforståelse er at strekkmerker kommer på grunn av at huden strekkes på grunn av hurtig vekst eller vektøkning. Strekkmerker blir påvirket av hormon forandringer og skjer derfor ofte i puberteten, ved graviditet, vektøkning eller muskel bygging.

For mange kvinner er strekkmerker umulig å unngå og en skjemmende følge av graviditet. De kan også forekomme hos mennesker som har enten mistet vekt hurtig eller hatt en hurtig vektøkning. Noen er også så uheldige at de får dem under puberteten på grunn av hurtig vekst. Å holde en stabil vekt og trene og spise riktig er viktig. Noen er bare uheldige og har gener som gjør dem disponert for strekkmerker.

 

Hvordan fjerne strekkmerker?

Det finnes mange oljer, kremer og lotions som sier at de skal hjelpe med å enten minske eller forhindre strekkmerker, men de fleste gjør svært lite for strekkmerker. Vitamin A og AHA har vist minimal effekt på strekkmerker, men utviklingen av laser og plasma for hudbehandlinger har gjort det mulig å få en bedring av tilstanden. Generelt er det vanskeligere å få effekt på gamle strekkmerker enn nye.

 

Plasma

At en laser eller plasma er fraksjonert betyr at den behandler huden i punkter i stedet for flater. Ved at det etterlates intakt hud mellom punktene blir den umiddelbare reaksjonen ikke så dramatisk, effekten i punktene kan økes i forhold til om hele hudoverflaten hadde blitt behandlet og tilhelingen går mye raskere.

Fraksjonert MikroPlasma
Fraksjonert Mikro Plasma fra Alma Lasers er en radiofrekvens (RF) basert teknologi som fører til flere, kontrollerte mikro-perforeringer av huden med en omkringliggende sone av varme- skade ned i huden.Den varmeskadete huden regenererer  i neste omgang med nydannelse av kollagen.  Mange skjønner ikke den prinsipielle forskjellen på laser, plasma og Ulthera . Det er imidlertid teknologisk forskjellige prinsipper som utnyttes og derav prinsipielt forskjellige muligheter for resultat. Navnet Plasma henspeiler på at maskinen danner et tynt sjikt av plasma mellom munnstykke og huden. Plasma i denne sammenheng betyr en ekstremt varm ionisert gass som danner ørsmå gnister og har intet med plasma i blodet å gjøre.

Hva brukes det for?
Micro Plasma Radiofrekvens brukes til hud innstramming, overflatebehandling av hud, behandling av fine linjer og rynker, forbedring av akne arr, strekkmerker, vannkopper arr, foryngelse av foto-aldret hun, kombinasjons behandlinger og andre ablative prosedyrer og foryngelses- prosedyrer.

 

Hvor mange behandlinger trengs?

For det beste resultatet trenger man gjerne en til to behandlinger, men huden vil se ut som om den er rød eller solbrent rett etter behandling. Avhengig av graden på problemet vil styrken på behandlingen kunne variere og tilsvarende vil reaksjonen de første dagene etter kunne være mer eller mindre synlig.  Tid mellom hver behandling vil avhenge av hudens helbredelsestid og variere fra pasient til pasient. Resultater kan sees med en gang, men det vil også bli bedre over tid. Huden vil være helt helbredet etter en til tre måneder og kollagenet vil fortsette å forbedre huden I opp til seks måneder.

 

Plages du av sjenerende strekkmerker?

Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2