Intimkirurgi Labia Kjønnsleppekirurgi

Kjønnsleppereduksjon er en operasjon hvor kirurgen reduserer størrelsen eller sideforskjellen av de indre eller ytre kjønnsleppene.

Kjønnsleppereduksjon

Hva er kjønnsleppereduksjon?

Kjønnsleppereduksjon er en operasjon hvor kirurgen reduserer størrelsen eller sideforskjellen av de indre eller ytre kjønnsleppene.

Under operasjonen

Det finnes flere operasjonsmetoder. Vi foretrekker å fjerne overskuddet direkte «kutte av det som er for langt» og sy over kanten med en oppløsbar tråd. Arret blir derfor liggende i selve kanten og vil i praksis ikke være synlig som et arr. Metoden er sikrere da det er forholdsvis enkelt å få symmetri, tilhelingen er normalt uproblematisk og det er lett å rette opp skjevheter.Selv ved komplikasjoner som infeksjon,sår som sprekker opp m.m. vil dette normalt gro med minimalt mén.

Bedøvelse

Operasjonen utføres i lokalbedøvelse med sedasjon etter ønske (beroligende og smertestillende stoffer intravenøst).

Etter operasjonen

Inngrepet tar ca. 45 minutter og du kan forlate klinikken kort etter.  Lokalbedøvelsen som settes ved begynnelsen av operasjonen er det eneste ubehagelige ved inngrepet. Effekten av bedøvelsen sitter i ca. 6 timer. Du må beregne en del smerter når denne går ut.Varigheten er svært forskjellig. Alt fra lite vondt allerede dagen etter til opptil en uke. På forhånd har du fått en resept på smertestillende (Pinex Forte og Celebra). Sårhet/ømhet vil vedvare de første par ukene. Hold det opererte området rent med hånddusj med forsiktig stråle morgen og kveld fra dagen etter operasjonen.I tillegg får du resept på Brulidine,en antiseptisk krem som påsmøres etter dusjing.Denne  bidrar også til mindre gnissing i et område som har lett for å hovne endel. Spesiell såpe er ikke nødvendig. Bruk et bind.

Trådene faller ut av seg selv, og du trenger således ingen kontrolltime hos oss hvis du ikke skulle ønske dette av andre grunner.

Du kan dusje dagen etter operasjonen, men unngå karbad/svømming de første to ukene. Fysisk og seksuell aktivitet kan gjenopptas etter tre uker, men vis forsiktighet og styr aktiviteten i forhold til ubehaget.

Det opererte området (kanten på kjønnsleppene) vil normalt kjennes fastere de første ukene. Disse vil gradvis mykne av seg selv.

Eventuelle komplikasjoner etter kjønnsleppereduksjon

Av operasjonskomplikasjoner bør man primært være klar over at ingen operasjoner er garantert komplikasjonsfrie. Blødning i de første timene etter operasjonen kan forårsake hevelse (hematom) med nødvendig sårstell og forlenget sårtilheling som resultat. En eventuell blødning oppstår vanligvis de første timene etter operasjonen – og dette er hovedgrunnen til at man skal ta det med ro den første kvelden.

Risiko for sårinfeksjon er alltid til stede, men forekommer svært sjelden.

Vurderer du kjønnsleppereduksjon?

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer en kjønnsleppereduksjon. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2