shutterstock 501881644 e1551969836913

Lårløft er et inngrep som har som målsetning å stramme inn huden på lårene. Hos noen blir primært huden øverst på lårets innside et problem mens det hos andre kan være en generell løshet av hud på lårene. Sistnevnte ses særlig etter større vektreduksjon.

Lårløft

Hva er lårløft (lårplastikk)?

Lårløft er et inngrep som har som målsetning å stramme inn huden på lårene. Hos noen blir primært huden øverst på lårets innside et problem mens det hos andre kan være en generell løshet av hud på lårene. Sistnevnte ses særlig etter større vektreduksjon.

Du bør før en operasjon møte til en konsultasjon ved klinikken der vi vil diskutere hva som er aktuelt å gjøre og informere litt nærmere. Du vil få skriftlig informasjon om de rutinemessige forholdsregler før og etter operasjonen.

Selve operasjonen

Det vanligste lårløftet gjøres ved å fjerne en båtformet hudbit fra øvre del av låret mot lysken slik at arret blir liggende i eller over lyskefuren. Det er viktig å være klar over at disse lårløftene sjelden vil gi noen effekt på lårets nedre halvdel selv om man kan få dette inntrykket når man står og drar opp huden på låret. Det vil alltid sige noe igjen. Der det er snakk om større hudmengder slik det ses etter større vektreduksjon kan det være aktuelt å «ta inn omkretsen» i form av å fjerne hud i en langsgående bit fra lårets innside, evt. kombinert med den førstnevnte metoden for også å få heist det hele litt opp. Kombinasjon med fettsuging av deler av låret er mulig.

Bedøvelse

Inngrepet gjøres i narkose og tar et par timer.

Etter operasjonen

Dette er et inngrep der man den første tiden vil ha en del vondt. Det er ubehagelig å gå og toalettbesøk er noe besværlig. Stingene er oppløsbare. Noe avhengig av benyttet teknikk kan det være aktuelt å ha dren i noen dager og det benyttes et kompresjonsplagg som du får ved klinikken.

Det bør regnes med ca. 14 dagers fravær fra jobb.

Eventuelle komplikasjoner etter lårløft

Som alle inngrep kan også lårløft kompliseres med blødning eller infeksjon. Sårene i lysken blir også lettere litt irritert /infisert og ikke sjelden tar sårtilhelingen her litt lengre tid enn på andre deler av kroppen. Arrene i lysken vil særlig hos pasienter som har gått ned mye i vekt kunne sige litt nedover etter hvert.

Er du interessert i lårløft?

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer lårplastikk. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2