shutterstock 171339995 e1551966372824

Overarmsplastikk har som mål å fjerne løs hud fra overarmene. Noen får løs hud med årene, men særlig etter større vektreduksjon kan hudoverskuddet bli stort og fremstå som kosmetisk skjemmende.

Overarmsplastikk

Hva er overarmsplastikk?

Overarmsplastikk har som mål å fjerne løs hud fra overarmene. Noen får løs hud med årene, men særlig etter større vektreduksjon kan hudoverskuddet bli stort og fremstå som kosmetisk skjemmende. Tilstanden kalles populært grevinnearmer.

Selve operasjonen

Det er primært omkretsen av huden som er blitt for stort og som skaper heng fra armens bakside når armene holdes rett ut. Det naturlige er da å redusere omkretsen som gjøres ved å fjerne et langsgående hudstykke fra armehulen til albuen, evt. samtidig også noe i armehulen. Der det er mye løs hud i sideflaten på brystkassen (etter større vektreduksjoner) vil inngrepet kunne utvides til også å innbefatte dette.. Inngrepet kan kombineres med fettsuging av overarmen der det samtidig er endel fett med i problematikken.

Bedøvelse

Inngrepet gjøres i narkose og tar et par timer.

Etter operasjonen

Du vil få en sirkulær bandasje på overarmene, men evt. kan det bestilles spesialsydde kompresjonsplagg som sitter bedre/gir mer komfort. Dette bør brukes i 2-3 uker. Stingene løser seg opp, men det anbefales en kontroll etter et par uker for å se at det gror som det skal.

Inngrepet vil gi et arr på overarmens innside i furen mellom bøyemuskelen (biceps) og strekkemuskelen (triceps). Arrene vil holde seg røde noen måneder, men blekner normalt til en smal hvit strek.

Eventuelle komplikasjoner

Som ved ethvert inngrep kan det oppstå infeksjon eller blødning, men dette er heldigvis sjelden.

Før inngrepet bør du komme til en konsultasjon der problematikken kan diskuteres. Du vil få skriftlig informasjon om de rutinemessige forholdsregler før og etter operasjonen.

Vurderer du overarmsplastikk?

Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2