Hårreduksjon er dokumentert varig innenfor en oppfølgingsperiode på opp til 2 år etter siste behandling. Dette er tilstrekkelig lang observasjonstid også for områder med lang vekstsyklus.

Permanent hårfjerning

Hva er permanent hårfjerning?

Vi utfører hårfjerning med vår laser Soprano XLi, som er en revolusjonerende 810nm diodelaser som tilbyr nær smertefri og permanent hårreduksjon for alle hudtyper også solbrun hud. Soprano XLi er selvfølgelig FDA godkjent. Uønsket hårvekst er et stort problem for mange kvinner og menn. Soprano diodelaser er spesielt laget for fjerning av uønsket hår. Med den nye Soprano XLi diodelaser er behandlingen faktisk tilnærmet smertefri!

Diodelaserbehandling for sjenerende hårvekst ble godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA) i desember 1997. Det er vist i flere større studier at en varig hårreduksjon over store områder på kroppen kan oppnås. En av de viktigste forskjellene mellom diodelaser og den gammeldagse elektrolysen er at laseren dekker større felt, og ikke ett og ett hår. Dermed er det mulig å behandle store områder, og hele regioner som legger og lår, i en seanse.

 

Hvordan virker diodelaseren og kan den være «smertefri»?

IN-Motion teknologien varmer gradvis opp hårsekkene under huden til de ødelegges i den grad at de ikke lenger produserer hårvekst. Ettersom laseren er i konstant bevegelse, kan behandlingsområdet være relativt stort, noe som gjør at behandlingsøktene går raskt.

Ved tilstrekkelig høy temperatur ødelegges hårroten varig. Temperaturen bestemmes av laserlysets dose, og de innstillinger som velges. For å oppnå et optimalt resultat med minst mulig risiko for bivirkninger er det viktig å justere dosen i forhold til fargen på hud og hår. Sammenlignet med annet utstyr for hårfjerning er risikoen for hudskade liten. Laserens innebygde kjølesystem avgrenser den nødvendige temperaturstigningen til hårrøttene, og dermed oppnås selektiv hårfjerning og ikke ”hudfjerning”.

Vi gjennomfører alltid en konsultasjon før første behandling. Optimalt resultat fås når pasienten har lys hud og mørkt hår. Vår diodelaser kan behandle alle hudtyper uansett pigmentering, og personer med mørkere hudtyper må regne med noen flere behandlinger.

 

Forberedelser før behandling med laser

Unngå solarium eller overdreven soling de nærmeste 2-3 uker før behandling da dette øker risikoen for midlertidig pigmenttap. Pigmenttap etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 %, forutsatt kyndig vurdering før behandling. Behandlingen er også mer effektiv jo lysere huden er. Som nevnt gir kombinasjonen lys hud og mørkt hår best resultat. Du må ikke vokse, stripse eller nappe hårene de siste 4 ukene før behandling. Laseren virker kun på hårsekker som inneholder hår.

Ikke bruk kvisekremer eller andre hudirriterende kremer, f. eks. peeling- eller slipekremer de siste par dager før behandling. Begynn å barbere 1 uke før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase. I vekstfasen inneholder hårsekken en tykk hårrot med et pigment som absorberer laserlyset. Laseren har ingen virkning på hår i hvilefase. Hårene skal være glattbarbert samme dag eller kvelden før, –det blir mye mindre smerter av det–, og vi trenger ikke å se hårene når vi behandler, da laserscanneren straks finner de mørke hårstråene i huden.

 

Det er behov for flere behandlinger

Kun hårsekker i vekstfase ødelegges under behandling. Andelen hår i vekstfase varierer i ulike regioner på kroppen. Behandlingen må gjentas inntil alle hårsekker i det aktuelle område er varig ødelagt. Antall behandlinger avhenger derfor av hvilken kroppsdel som behandles.

For å få et optimalt resultat anbefaler vi at du gjennomfører 4 til 6 behandlinger. Noen områder samt lyse og eller tynne hår kan trenge flere behandlinger. Det er individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig, da dette har med hvordan den enkeltes hormonelle system fungerer. Som en generell regel kan man si at hårets vekstfase går i sykler på ca 4-6 uker. Derfor bør det være ca. 6 uker mellom vær behandling.

Soprano Diode laser kaller sitt konsept «Pain-Free, Hair-Free» idet den forsiktig varmer opp hårsekkene med skånsomme laserpulser. Nesten hvilken som helst del av kroppen kan behandles trygt, også områder som ansikt, nakke, ben, armer, bikinilinje, rygg og mage.
De fleste pasientene sier at Pain-Free, Hair-Free behandlingen er smertefri, noen opplever den som «lett ubehagelig», men ubehaget er av en så mild karakter og så kortvarig at dette ikke byr på noen problemer. Behandlingen er raskt, effektivt og karakteriseres som mindre smertefull enn voksing.

Siden metoden bygger på at hårsekkene påføres en varmeskade, oppstår normalt en viss hudrødme. Inneholder huden mye pigment kan forbigående pigmentforandringer oppstå. Det kan også klø i huden noen dager etter behandlingen. Unngå direkte soleksponering på behandlet område i 2-3 uker etter behandlingen. Benytt solkrem med høy faktor i ca. 2 måneder etter behandlingen.

Hårreduksjon er dokumentert varig innenfor en oppfølgingsperiode på opp til 2 år etter siste behandling. Dette er tilstrekkelig lang observasjonstid også for områder med lang vekstsyklus (legger).

 

Ønsker du permanent hårfjerning?

Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2