BBL Brazilian buttlift

Synes du at rumpen din er flat og slapp, og ønsker deg i stedet et rumpeløft med en bakende som er mer rund og struttende? I så fall kan Brazilian buttlift være noe for deg.

Rumpeløft – Brazilian buttlift

Brazilian buttlift har i mange år vært et etterspurt kosmetisk inngrep i Brasil, der struttende rumper er et skjønnhetsideal, mer enn hva “silikonpupper” er. Derfor er rumpeløft også omtalt som brazilian buttlift på folkemunne.

 

Økende interesse for rumpeløft

I Norge har rumpeløft blitt mer og mer populært, og Aviva Helse merker stor etterspørsel fra alle aldersgrupper. Mange ønsker seg den mye omtalte rumpen til Kim Kardishan. Det er i kjølevann av kjendiser at kosmetiske inngrep som dette får sin popularitet.

Men de aller fleste som kommer til oss ønsker seg en rumpeforstørrelse og et rumpeløft av naturlige årsaker. Mange har slanket vekk flere kilo og har derfor fått slappere rumpe og mer hengehud. Andre igjen har vært gjennom svangerskap, eller har flat rumpe fra naturen av.

 

Rumpeløft med eget fett løser disse problemene

 • Flat rumpe
 • Hengerumpe
 • Asymmetri
 • Uproporsjonal liten rumpe
 • Rumpeforandringer etter større vektreduksjon

Hvordan foregår rumpeløft (brazilian buttlift)?

Hos Aviva Helse bruker vi rent fett med ideell konsentrasjon. Det har betydning for hvor mye av fettet som overlever ved transplantasjon. Det er ulike metoder som praktiseres, men erfaringsvis ser vi at det er avgjørende for resultatet hvordan fettet suges ut, hvordan det behandles og hvordan det settes inn.

Vi begynner behandlingen med å fettsuge ulike områder der du har uønsket fett. Deretter vaskes fettet og sentrifugeres, og transplanteres via små kanyler til området som ønskes forstørret, som i dette tilfellet er rumpeforstørrelse og rumpeløft.

 

Rumpeløft og fettransplantasjon

Når fett tas ut av kroppen mister det sin blodforsyning og cellene vil begynne å dø. Slik vi utfører fettransplantasjon, for at mesteparten av fettet skal overleve, er å overføre fettet i tynne strimler i en sprøyte, som settes på forskjellige steder ved området som skal få det. Dette for å oppnå dybde og et ideelt resultat.

Når pasienten fettsuges er vi i Aviva Helse opptatt av best mulig resultat. Derfor bruker vi en liten kanyle med små hull, som har lav sugekraft. Slik blir de minste fettpartiklene sugd opp på en skånsom måte, og ikke gjennom grove og store kanyler som gir kraftigere sugekraft. Dette gjør kanskje arbeidet raskere, men et mindre bra resultat.

 

Hvor mye volum er vanlig med rumpeforstørrelse?

Gjennomsnittlig setter vi inn cirka 500 gram på hver side av rumpen. Dette kommer litt an på pasientens ønske og hvor mye fett det er å ta av. Har du lite fett på kroppen, er dette inngrepet vanskelig å gjennomføre da inngrepet krever fettsuging fra et annet sted på kroppen. Vi anbefaler derfor en BMI høyere enn 20 og opp til 30.

Rumpeforstørrelse krever relativt mye fett, og i flere tilfeller må vi hente fett fra ulike steder på kroppen og ikke bare fra ett sted. For mange er dette en bonus.

 

Viktig informasjon til deg som røyker

Totalforbud mot røyk i minimum 2 uker før inngrep og 3 uker etter. Grunnen til dette kravet er at røykere har mindre oksygen i vevet, noe som er negativt for å få fettceller til å overleve. Røyker du til tross for vår advarsel, kan vi ikke love deg et ideelt resultat.

 

Etter inngrepet

Vevet må i perioden etter inngrepet ikke utsettes for trykk eller bevegelse. Derfor kan du ikke sove på ryggen, kjøre bil eller sitte normalt på cirka 3 uker. Du kan sitte noe på en badering for avlastning.

 • De første 3 ukene anbefaler vi at du tar det med ro og drikker rikelig med vann. Normalt kan du begynne å jobbe igjen etter 2-3 uker om du har stillesittende arbeid.
 • Oppfølgingskontroll med eventuelt fjerning av sting utføres 6-7 dager etter inngrep.
 • Vi anbefaler ikke å bruke kompresjonsplagg ved rumpe, men områder der fettet er transplantert fra bør ha kompresjon i 2 uker dag og natt, samt 2 uker på dagtid.

 

Eventuelle komplikasjoner ved rumpeløft

Ved et hvert inngrep foreligger det en viss risiko for komplikasjoner. Du kan oppleve:

 • Infeksjon
 • Blodpropp (sjeldent)
 • Noe tap av fettvev

Du vil også kunne oppleve både smerter og nummenhet etter inngrepet, samt hevelse og misfarging.

 

Resultat etter rumpeløft

Fett som er vellykket transplantert integreres med nye blodårer. Har fettcellene først overlevd transplantasjonen vil de nye fettcellene fungere på lik linje som eksisterende fettceller i kroppen.

Du vil derfor få et permanent resultat dersom du ikke får et stort vekttap. Små vektsvingninger vil ikke ha nevneverdig betydning.

 

Vurderer du rumpeløft?

Vårt mål med rumpeløft og rumpeforstørring er ikke bare volum, men også fasong. Vi ønsker å gi deg et naturlig utseende, som du vil sette pris på. Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2