Sklerosering Dr Aasen Aviva 1 e1551962313838

Synlige blodkar på bena er vanlig og helt naturlig, men mange opplever at det er veldig skjemmende og plagsomt, de vegrer seg for å gå i skjørt eller shorts pga. de skjemmende blodårene. Ønsker du penere ben, kan våre spesialister hjelpe deg.

Sklerosering

Ønsker du penere ben, kan våre spesialister hjelpe deg. Synlige blodkar på bena er vanlig og helt naturlig. Men mange opplever at det er veldig skjemmende og plagsomt, de vegrer seg for å gå i skjørt eller shorts pga. de skjemmende blodårene. Hos Aviva gjennomfører lege og/eller sykepleier behandlingen av spindelvevsårer, som er synlige mindre blodkar på bena.

Hvordan behandles synlige blodkar?

Behandlingen skjer ved at det sprøytes inn vevsirriterende væske inn i de aktuelle blodårene. Væsken utløser en irritasjon i åreveggen, slik at den kleber seg sammen og hindrer blodgjennomstrømming. Behandlingen krever ingen forbehandling. Den er nærmest smertefri, men kan gi en liten reaksjon i huden. Dersom man har mange områder som skal behandles, kan det være fornuftig å gjøre behandlingen i flere omganger.

De behandlede årene vil være litt mer synlig den første tiden etter behandlingen, for deretter gradvis å forsvinne (etter ca. 4–8 uker). Behandlingen som tømmer disse mindre blodårene er helt ufarlig med tanke på kretsløpet vårt.

For at blodårene ikke skal åpne seg igjen etter behandlingen er det nødvendig å bruke spesialstrømper etter behandlingen: dag og natt de første 4 døgn, deretter på dagtid i 2 uker. Spesialstrømpene (grad 1) får du kjøpt hos oss på klinikken. Vi har Lipoelastic-strømper. Alternativt kan de kjøpes på Löplabbet.

Ved få og små blodårer kan det være nok med 1–2 behandlinger, noen litt større og grovere blodkar trenger opptil 4-6 behandlinger. Behandlingene bør gjennomføres med 2–6 ukers mellomrom.

Det første døgnet bør man unngå trening, også de to påfølgende ukene bør man unngå hard trening (styrketrening ben, løping mv.). Dette kan føre til at blodkarene utvider seg grunnet muskelpress i bena.

Kan alle behandles?

Gravide, ammende, personer med hjerte/karsykdom eller diabetikere som bruker insulin kan ikke behandles. Store åreknuter kan dessverre ikke behandles på denne måten. Her kan vi imidlertid tilby både laser og kirurgi.

Har du problemer med sjenerende blodkar?

Dersom du ønsker mer informasjon om behandling av sjenerende blodkar på bena kan du ta kontakt med oss for mer informasjon og bestilling av time. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2