laser ansikt

Huden aldres ikke alltid i takt med sjelen, den ser noen ganger eldre ut enn man føler seg. Da kan hudoppstramming med Ulthera være et svært godt virkemiddel for dem som ikke ønsker et kirurgisk inngrep.

Stramme opp hud – Ulthera

Ønsker du stram og pen hud?

Det finnes i dag en jungel av tilbud innen produkter og behandlinger som lover mye. De fleste av oss mangler forutsetninger for å skjønne alle de fine ordene og løftene. Det meste av det som gjøres av forskjellige hudbehandlinger kommer inn under «skin resurfacing». Finere overflateproblemer som fine rynker, pigmentflekker, fine blodårer, porer, glød osv. behandles.

Å stramme opp slapp hud krever mer. Ved slapp hud har alt seget i forhold til underlaget og en overflatebehandling vil ikke være i stand til å løfte huden igjen.  Den første maskinen som har fått amerikansk FDA-godkjenning i forhold til stramming av hud er Ulthera. Konseptet her er at ultralyd helt ned til 4,5 mm dybde kan få bindevevet som holder huden til å stramme seg. Aviva Helses personale har uten sammenligning mest erfaring i bruk av denne teknologien i Norge med sine snart 500 behandlinger. Nedenfor kan du lese litt om behandlingen.

 

Hva er Ulthera?

Ulthera er et godt alternativ til kirurgi, vel og merke der det er moderat med løs hud. Ultherapy er en ikke-kirurgisk ultralydbehandling for å motvirke effekten av tid og gravitasjon på huden din. Det geniale med denne 30-60 minutters ansiktsbehandlingen er at den bruker kroppens egne regenerative respons til forsiktig og gradvis gjenopprette huden og det underliggende vevet.

 

Andre ultralyd-prosedyrer

De fleste er kjent med ultralyd i forbindelse med svangerskapskontroll. Ved Ulthera benyttes også en skanner som «ser» huden i dybden, mens den samtidig gir fokusert ultralydenergi rettet mot punkter i definert dybde. Underhuden påføres således en skade som i neste omgang stimulerer til en strammende separasjonsprosess. Hud-overflaten forblir uberørt og man vil etter behandlingen ha minimale synlige spor utover evt. lett hevelse.

 

Hudens reaksjon

Hudens reaksjon på energien er å stimulere veksten av nytt kollagen. En gradvis oppstramming igangsettes, noe som resulterer i et naturlig løft av huden over tid.

 

Ikke-kirurgiske behandlingen

Ultherapy er den eneste ikke-kirurgiske behandlingen som gjør det mulig for terapauten å se under hudens overfalte, og spesifikt behandle de samme dyptliggende lagene av vev som plastikkirurgene adresserer ved kirurgisk ansiktsløft. Evnen til å behandle meget presist fra innsiden og ut, både selve huden og de underliggende vevs-lag sikrer både tilfredstillende og trygge resultater, uten nedetid. Ulthera er det eneste apparatet med dokumentert effekt av denne typen (godkjent av amerikanske FDA).

 

Mens behandlingen pågår

Behandlingen må regnes som smertefull når den gjøres ordentlig, men smerteterskel er også individuelt. I mindre områder vil de fleste tolerere det, men i behandling av større områder som hele ansiktet og evt. hals benytter vi sedasjon / lett narkose. Det finnes en del mindre erfarne aktører som benytter svak styrke og få «skudd», men effekten vil da bli tilsvarende.

Ulthera benyttes i dag av en rekke av de mest kjente amerikanske plastikk- og hudlegene. Som med mye annet avansert laserutstyr er det ikke nok å ha dyrt utstyr, men man må også vite hvordan man bruker det trygt og med effekt. Effekten kommer gradvis og normalt avtales ikke kontroll før etter ca. 3 måneder.

 

Tilbake til normale aktiviteter

Du kan gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart, og det er ingen spesielle tiltak du må gjøre. Huden kan virke litt øm straks etter behandlingen, men all rødhet bør forsvinne i løpet av noen få timer. Det er ikke uvanlig å oppleve litt hevelse i noen dager etter inngrepet, og prikking/ømhet ved berøring i et par uker etter inngrepet, men dette er av mild karakter og forbigående. Andre, mindre vanlige ettervirkninger, for eksempel midlertidige små områder av blåmerker eller nummenhet, kan forekomme. Din lege vil eventuelt vurdere dette sammen med deg.

 

Ingen avholdenhet fra trening

Det kreves ingen avholdenhet fra trening ved denne typen behandling. Ultralydenergi har i over 50 år vært brukt innen medisin, og generelt akseptert som trygg. Kliniske studier har bevist sikkerheten av også dette nyeste bruksområdet.

Regenereringen av kollagen startes med bare en behandling, og effekten vil komme gradvis i løpet av to til tre måneder. Ytterligere forbedringer kan også vises opp til seks måneder etter en behandling. Noen pasienter kan ha nytte av mer enn en behandling, etter ca. 3–6 mnd.

 

Synlige effekter

Synlige effekter inkluderer løft og stramming av slapp hud. I FDAs kliniske studier hadde eksempelvis ni av ti pasienter et merkbart, betydelig løft av øyenbrynene. Det kan således erstatte tradisjonelt panneløft.

Løft av brynene påvirker øyelokkene positivt. Dette gir et mer åpent, uthvilt og ungdommelig utseende. Pasientene rapportert også om fastere og strammere hud i andre områder i ansiktet. Et synlig resultat av behandlingen gjennom etablering av nytt kollagen og elastin, bidrar videre til å styrke huden innenfra.

 

Gode kandidater for Ultherapy

En god kandidat for Ultherapy har hud som er slapp og har seget en del. Behandlingen kalles også «facelift light». Har forandringene kommet langt vil diskusjonen om evt. kirurgisk ansiktsløfte være mer aktuell. Har man moderate forandringer eller ønsker ikke for mye effekt på mer uttalte forandringer vil Ulthera være det beste dagens teknologi kan by på.

 

Er du interessert i å stramme opp huden?

Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Her kan du bestille konsultasjon.

<-- Tilbake til oversikt

Hvorfor velge AVIVA?

Med mer enn 30 års erfaring og over 20.000 utførte operasjoner er vi blant de mest erfarne i landet

Les om klinikken

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Kontakskjema
Halfdan 2