Informasjon om Fettsuging

Fettsuging, alt du trenger å vite

Fettsuging er den perfekte metoden for å forme figuren. Fett har en tendens til å fordele seg litt her og litt der. Ofte er det svært individuelt hvor fettet ansamler seg. Der noen kan få ridebukselår, vil andre oppleve problemer rundt mage og midje. Heldigvis kan det behandles! Her får du svar på alt du måtte lure på om fettsuging.

Hva er fettsuging?

Fettsuging, også kjent som figurforming, fettfjerning, liposculpture, (liposkulptur) og liposuction (liposuksjon), er et av de mest populære kosmetiske operasjonene i den vestlige verden – både blant kvinner og menn. Behandlingsmetoden går ut på å fjerne ansamlinger av fett fra områder på kroppen hvor det er vanskelig å slanke bort fettet. Dette gjøres ved å snitte 5-6mm i huden, for deretter å fjerne fettvev.

Den kirurgiske behandlingsteknikken som utføres i dag er en videreføring av den tradisjonelle fettsugingsteknikken. Etter at fettsuging så dagens lys 1975, har teknikken de senere årene blitt ytterligere videreutviklet og finpusset. Med dagens teknologi er det et relativt ukomplisert inngrep med svært mange fornøyde pasienter verden over.

Fettsuging i Oslo

Kan det fettsuges hvor som helst på kroppen

I utgangspunktet setter ikke metodene en stopper for hvor det kan utføres fettsuging, men det er likevel enkelte kroppsdeler som er vanligere å behandle enn andre. Hofter, ankler, lår, knær, armer, mage, hals og ansikt er vanlige problemområder mange ønsker å fettsuge.

Felles for disse områdene er at det gjerne er vanskelig å trene bort fettet. Dette fordi genetiske og hormonelle forhold kan være mer avgjørende enn matinntak og aktivitet.

Kan jeg kombinere fettsuging med annen behandling?

Mange som har utfordringer knyttet til overflødig fett vil også oppleve at huden er løs eller hengende. Dette kan være resultater av kraftig vektnedgang eller at huden har mistet elastisitet i takt med årenes løp. Fordi fettsuging kun fjerner fettvev, ikke hud, vil inngrepet i kombinasjon med buk-, overarms- eller lårplastikk i mange tilfeller svært gunstig for å oppnå det beste resultatet.

Hvor stor er risikoen for komplikasjoner?

Solid kunnskap, gode rutiner og erfarne kirurger bidrar til lav risiko for komplikasjoner. Det vil likevel alltid være risiko tilknyttet alle kirurgiske inngrep – selv om de heldigvis forekommer svært sjeldent.

Ønsker du å vite mer om fettsuging av spesifikke områder?

For mer informasjon om fettsuging hos Aviva Helse i Oslo av de ulike områdene kan du ta en titt på sidene til de forskjellige tjenestene.

Fettsuging av:

Vi er her for deg

Har du fått svar på spørsmålene dine, eller er det fortsatt noe som er uklart? Å bestemme seg for å gjennomføre en fettsuging, er ikke gjort på en dag. Det er naturlig at man lurer på en god del ting i vurderingsfasen.

Vi i Aviva Helse tilbyr fettsuging i Oslo og er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!