Halfdan Vier Simensen

Halfdan Vier Simensen er gründer av Aviva Helse og legespesialist i både generell kirurgi (1992) og plastisk kirurgi (1996).

Halfdan Vier Simensen er gründer av Aviva Helse og legespesialist i både generell kirurgi (1992) og plastisk kirurgi (1996). Han har bred og lang erfaring fra over 15 års tjeneste i det offentlige, som inkluderer lege- og spesialistpraksis ved Radiumhospitalet, Bærum sykehus, Haukeland universitetssykehus, Rikshospitalet og Ullevål universitetssykehus.

I 1998 besluttet Halfdan å tre over i privat virksomhet, og bidro til å etablere Axess Spesialistklinikk. Denne klinikken ble senere kjøpt opp av Aleris Helse, hvor Halfdan var hovedansvarlig for plastikkirurgien. Spoler vi frem 10 år i tid, etablerte han i 2008 Aviva Helse. Et knapt år senere ble klinikken godkjent som sykehus.

 

Unik omtanke og nøyaktighet

Som spesialist i plastisk kirurgi har Halfdan en unik evne til å se hver enkelt pasient for den de er. Han gir seg bestandig godt med tid til å bli kjent med mennesket han har foran seg, og beskrives av pasientene som både lydhør og forståelsesfull. Som spesialist er han opptatt av å gi realistiske forventninger; han er nøktern og nekter å kompromisse på resultater.

 

Medlemskap

Halfdan er medlem av Den Norske Legeforening, som arbeider for «å fremme medisinsk utdannelse og forskning, i tillegg til å bedre folkehelsen». Han er også medlem av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, hvis medlemskap kun er åpen for erfarne spesialister i aktiv virksomhet innen kosmetisk kirurgi. Foreningen arbeider for «å fremme en høy faglig standard, medisinsk så vel som etisk, innenfor kosmetisk kirurgi». Han er også medlem av ISAPS, som er den internasjonale fagforeningen for plastikkirurger.

 

Pasientenes erfaringer

Pasienter som har fått behandling av Halfdan opplever å bli tatt på alvor. At han er en dyktig og ivaretagende plastikkirurg som er faglig dyktig, går igjen i pasienthistoriene:

«Jeg har tatt flere operasjoner hos Halfdan Vier Simensen. Jeg ble anbefalt av en venninne å snakke med ham i forbindelse med at jeg begynte å få veldig tunge øyelokk. Øvre øyelokk operasjonen ble utført så fint at det ikke er mulig å se arr, eller spor av kirurgi. Senere tok jeg brystløft som ble utført med samme presisjon. Jeg synes måten jeg ble møtt på, veiledning og oppfølging i ettertid, gjorde at jeg følte meg trygg og godt ivaretatt. Det er viktig for meg å føle tillit til at den som holder skalpellen har god kunnskap og lang erfaring. Og det følte jeg var tilfelle med denne kirurgen, både i rådgivning og operasjon. Nå skal jeg prøve Ultherapy på ansikt, og da blir de samme klinikk.»

«I konsultasjon med doktor Simensen fikk jeg fra første øyeblikk et svært godt inntrykk. Presis, munter og veldig forståelsesfull for mitt daværende problem. Jeg ble operert ikke lenge etter konsultasjonen og er i dag vanvittig fornøyd. (…) I dag kunne jeg ikke vært mer fornøyd med operasjonen jeg fikk, og jeg anbefaler Aviva Helse og doktor Simensen på det høyeste.»

«Meget profesjonelt gjenoppretting og Dr Simensen har bare vært helt fantastisk hele veien i denne prosessen. Det har blitt noen etteroperasjoner/korrigeringer og alltid blitt vel mottatt og alltid tid til å lytte/gjennomføre. Anbefaler Aviva Helse AS på det varmeste og om jeg skal utrette noe kirurgisk igjen, så blir det Aviva.»

«Veldig dyktig og trygg kirurg som alltid er lydhør og forståelsesfull. Gjør sitt aller beste for at pasient skal bli fornøyd. Føler meg alltid godt ivaretatt.»

 

Oppdatert og til stede i debatten

Å holde seg løpende oppdatert på et fag som stadig er i utvikling, er en selvfølge for Halfdan. Han saumfarer stadig fagbøker og annet fagstoff for å finne frem til små justeringer og nye metoder som kan komme pasienten til gode. Du kan finne et utvalg av Halfdans uttalelser, kronikker og kommentarer i listen nedenfor:

Dagens Medisin: Opererer kjønnslepper – benekter designmus-avdeling

Aftenposten: Transpersoner lider under stadige utsettelser og likegyldighet i det offentlige helsevesenet

Morgenbladet: – Kvinner ser feil over alt

VG: Kjøper nytt kjønnsorgan