hero image

Plages du av løs hud på halsen?

For mange er halsen et av de viktigste områdene på kroppen, og opplever det derfor som problematisk å bli plaget av at huden stadig blir løsere og posete.

Når alderen smyger seg innpå, opplever mange at også huden gjennomgår forandringer. Rynker og furer i enkelte områder kan føre til at huden «henger ned» som små poser, som igjen skaper sjenerende streker og strenger.

At halsen mister form og blir slapp kan oppleves problematisk for kvinner i overgangsalderen. Den løse huden trenger på ingen måte å være et resultat av overvekt eller usunn livsstil, men er en naturlig – og i flere tilfeller uunngåelig – forandring som kommer med alderen.

Likevel opplever mange å se eldre ut enn de føler seg, noe som igjen kan gå utover både selvfølelsen og livskvaliteten.

 

Derfor får du løs hud på halsen

Hovedgrunnen til at halsen mister sin fasthet, er at kroppen produserer mindre kollagen i takt med årenes løp. Kollagen er et protein og har som oppgave å holde huden på plass. Fra 25-årsalderen begynner produksjonen å avta. Dette kan føre til vanlige symptomer som redusert elastisitet og at huden blir litt slapp.

Som et resultat av redusert kollagenproduksjon, vil huden miste en del av sin naturlige fuktighet. Disse aldersrelaterte forandringene kommer ofte til syne på halsen. Fettansamlinger, rynker og posete hud gjør at mange får det som kalles for kyllinghals.

 

Halsløft er et populært og ukomplisert inngrep

Det finnes flere behandlingsformer for å få bukt med en slapp hals. Fettsuging er en metode for å forme figuren, og de fleste som gjennomgår denne prosedyren, er meget fornøyd med resultatet. Operasjonen anses som et mindre inngrep og kan utføres med sedasjon eller lokalbedøvelse. Ved overfladisk fett og god elastisitet i huden, vil fettsuging være tilstrekkelig alene.

Dersom huden er for slapp og det eventuelt er strenger på halsen, vil fettsuging derimot ikke kunne gi et tilfredsstillende resultat. Derfor velger mange som ønsker en penere hals å gjennomgå et halsløft. Det er et inngrep som primært har som mål å forbedre utseendet av halsen. I varierende grad kan det være løs hud, strenger eller fettansamlinger som er problemet. Inngrepet gjøres gjennom et snitt under haken og et snitt under øreflippen og bak øret. Begge arrene blir som regel meget diskret.

 

Dette kan du forvente av resultatet

Få ditt ungdommelig utseende tilbake etter et vellykket halsløft! Uansett hva slags inngrep du står overfor, er tiden føroperasjonen en svært viktig prosess. Spør kirurgen om alt du lurer på – ingen spørsmål er dumme. Fordi alle kropper er ulike, finnes det ikke noe fasit på hva som er mulig å oppnå med akkurat ditt utgangspunkt.

Aviva Helse er en av Norges ledende spesialistklinikker innenfor kosmetisk plastikkirurgi. Vi er innovative og stiller svært høye kvalitetskrav til alle ledd i prosessen. Som pasient kan du være trygg på å bli møtt med nærhet, personlig service og vår unike ekspertise.

 

Sjekkliste

  • Slapp, løs hals er et vanlig problem for middelaldrende kvinner
  • Forandringene i huden kommer av redusert kollagenproduksjon
  • Et halsløft gir deg tilbake ditt ungdommelige utseende

 

Vi er her for deg

Har du fått svar på spørsmålene dine, eller er det fortsatt noe som er uklart? Å bestemme seg for å gjennomføre en operasjon for å fjerne løs hud, er ikke gjort på en dag. Det er naturlig at man lurer på en god del ting i vurderingsfasen. Vi i Aviva Helse er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!