Slik blir du kvitt overflødig hud

Sliter du med overflødig hud etter kraftig vektnedgang eller svangerskap? Fortvil ikke, med bukplastikk blir du kvitt løs hud. Slik fungerer det.

Mange som har vært overvektige og har gått ned mye i vekt, sliter med at huden er blitt for stor for resten av kroppen. Huden kan være løs, dissete, ha strekkmerker og være skjemmende på en kropp du ellers er komfortabel med.

Dette er ganske vanlig etter at man har gått ned mange kilo, og gir deg kanskje ikke den gode selvfølelsen du burde ha etter å ha kvittet deg med alle de overflødige kiloene.

 

Operasjon eller ikke?

En operasjon kan virke som et stort skritt. Kanskje er du redd for selve operasjonen, eller bekymret for resultatet? Lurer du på hvordan dette egentlig foregår, og om bukplastikk er noe for deg? Du er ikke alene om det.

 

To fødsler var årsaken

«Etter to fødsler og altfor mange kilo så magen min forferdelig ut. Jeg gikk alltid med håndkle rundt livet, skjulte magen for mannen min og gikk aldri i svømmehallen med barna. Jeg fikk anbefalt bukplastikk av en venninne som hadde fått dette dette. Magen hennes var god reklame», forteller en 40 år gammel kvinne fra Tromsø.

 

Livet har blitt bedre etter bukplastikk

Kvinnen bestilte konsultasjon hos en klinikk, og valgte operasjon.

«Jeg fikk forklaring på alle spørsmål jeg hadde og følte meg trygg på at dette ble riktig. Inngrepet ble gjort i narkose, og tok 1,5 time. Dette ble en veldig god opplevelse for meg, med et fantastisk resultat. Livet mitt er blitt mye bedre etter dette», sier hun.

 

Slik fungerer bukplastikk

Ofte kombineres bukplastikk med fettsuging, men kirurgen vurderer om du trenger liten eller stor bukplastikk og eventuelt fettsuging. Ved liten bukplastikk handler det om å stramme inn huden nedenfor navlen, mens en stor bukplastikk også strammer inn øvre del av magen.

 

Resultatet synes umiddelbart

Resultatet ser du med en gang, men det kan ta mange uker før hevelse, hardhet, småstikninger og følelse av stramhet er borte. Det er greit å vite at jo mer hud som fjernes, desto større arr må man regne med.

 

Tips

Det er en fordel at kroppsvekten stabiliseres og at pasienten når sin trivselsvekt før bukplastikk. For noen tar det kanskje et år, for andre betyr det at du først bør vurdere plastisk kirurgi etter to år.

  • Det er viktig at du blir fulgt opp av en kostholdsveileder
  • Alle blodprøver bør være normale, vitaminstatus og ernæringssituasjon skal være avklart
  • Dersom du har planer om å få flere barn anbefaler kirurgene å vente med bukplastikk til du er ferdig med alle fødsler.

 

Lurer du på noe mer om bukplastikk? Ta kontakt med oss!