Slik får du mindre pupper

Ønsker du deg mindre pupper? Du er ikke alene. Mange kvinner sliter rett og slett med for stor byste, men det finnes hjelp å få så du slipper alle plagene det medfører.

Flere kjente kvinner har gått åpent ut og fortalt at de enten ønsker å redusere brystene sine eller at de har gjort det. Jessica Simpson er en av dem, den amerikanske supermodellen Kate Upton en annen.

«Jeg ønsker meg mindre bryster hver dag. Jeg skulle gjerne gått med topper uten å måtte ha BH under, og jeg kunne gjerne tenkt meg å bruke den minste bikinistørrelsen», har Kate tidligere uttalt til The Sun.

 

Populært inngrep

Brystreduksjon er blant de mest populære kosmetiske kirurgiske inngrepene hos både kvinner og menn, viser tall fra USA. For noen år siden ble det utført over 150 000 slike operasjoner i USA. I Norge er ikke tallene så høye, men mange hundre kvinner og en del menn legger seg under kniven hvert år, og tallene er stadig økende.

 

Reddet karrieren

Den rumenske tennisspilleren Simona Halep er per i dag ranket som verdens nest beste kvinnelige tennisspiller. Men for noen år siden så det ikke ut til at hun skulle nå så langt. En brystreduksjon som 18-åring reddet trolig tenniskarrieren.

«Vekten var det største problemet. Jeg følte meg ukomfortabel når jeg spilte, og det var blant annet med på å ødelegge min evne til å reagere raskt nok», har hun uttalt.

 

Verdenstoer

Så hun bestemte seg for å la seg operere for å få mindre bryster. Siden den gang har hun steget 450 plasser på verdensrankingen, og er nå nummer to.

«Jeg hadde nok valgt en slik operasjon selv om jeg ikke var idrettsutøver. Jeg hadde noe ryggplager, og fryktet det skulle bli verre etter hvert», sier Simona.

 

Ryggplager vanlig

Det er vanlig å ha ryggplager, nakke- og skulderplager dersom brystene er for store. Det kan for eksempel være vanskelig å trene eller drive fysisk aktivitet, og det kan også medføre hudplager som hudinfeksjoner. For ikke å snakke om at det kan være trøblete å finne riktige BH-er og klær.

 

Puppene først

«Jeg har alltid følt at puppene kommer først, så kommer resten av meg. Klær har alltid vært helt håpløst, fordi puppene mine ofte ikke får plass i genseren selv om resten passer. Jeg er så lei av å ha store pupper, og lengter etter en hverdag der både jeg og andre ser noe annet en elefantpuppene mine», sier trebarnsmoren Karoline fra Sandefjord.

Hun har lenge tenkt på å redusere brystene kirurgisk, og med størrelse 80 EE kan man jo forstå at hun ønsker dette.

«Nå har jeg bestemt meg. Jeg har slanket meg, fått de barna jeg skal ha, hatt en konsultasjon hos en kirurg, så jeg er klar nå», sier Karoline som gleder seg til å få en normal størrelse på bysten.

 

Tips/Info

  • Det kan være lurt å slanke seg før du bestemmer deg for operasjon, ettersom vektnedgang også kan redusere bryststørrelsen.
  • Det er ikke uvanlig å få nedsatt evne til å amme etter brystreduksjon.
  • Dersom du oppfyller kritereien for brystreduksjon på medisinsk grunnlag, dekker det offentlige slike operasjoner.
  • Resultatet av operasjonen er permanent, men ved hormonforandringer eller vektøkning kan brystene bli store igjen.

 

Kontakt oss om du lurer på noe rundt brystreduksjon!